AcasăNewsManagerul Institutului Oncologic, acuzat de luare de mita

Managerul Institutului Oncologic, acuzat de luare de mita

Dupa managerul de la „Bagdasar Arseni”, un alt sef de institutie spitaliceasca ajunge sa fie retinut de procurori.

Dupa ce a fost audiat, deunazi, vreme de mai multe ore,  profesorul Dan Nicolae Straja a aflat ca anchetatorii DNA au decis retinerea sa pentru 24 de ore.

Drept urmare, medicul aflat in fruntea Institutului Oncologic „Alexandru Trestioreanu” nu a mai fost lasat sa plece acasa, de la sediul central al DNA, ci a ajuns in custodia oamenilor legii, fiind acuzat de luare de mita, in forma continuata, din cate a anuntat DNA. Anchetatorii mentioneaza si faptul ca vineri, Straja va ajunge in fata magistratilor. In cazul sau, procurorii propun arestarea preventiva pentru 30 de zile. Ramane, insa, de vazut ce vor decide judecatorii Tribunalului Bucuresti, in aceasta privinta.

Cat despre acuzatiile care ii sunt aduse managerului institutului amintit, anchetatorii sustin ca anul trecut, in intervalul 1 – 8 mai, „in exercitarea atributiilor de serviciu ce ii reveneau in ceea ce priveste incheierea contractelor de achizitii, derularea contractelor, angajarea unitatii in operatiunile patrimoniale, a primit de la reprezentantul a doua societati comerciale, in doua transe, suma totala de 95.750 euro„, dar si ca sumele – care ar fi fost primite atat in biroul sau de la Institut, dar si in masina personala, „pe o strada necirculata, indicata anterior de inculpat” – ‘reprezentau comisionul stabilit pentru derularea in bune conditii a contractelor respective (emitere comenzi, plata facturi)”.

sursa foto: telegrafonline.ro

206 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger