AcasăNewsManagerul de la "Bagdasar Arseni", la DNA

Managerul de la „Bagdasar Arseni”, la DNA

Pe fondul perchezitiilor pe care procurorii anticoruptie le fac, de dimineata incepand, la mai multe unitati spitalicesti din Capitala, printre care si in incinta spitalului „Bagdasar Arseni”, Bogdan Paltineanu a ajuns la sediul central al DNA.

UPDATE 17.15 – Din cate anunta DNA, Paltineanu e acuzat de luare de mita, in forma continuata. Procurorii mentioneaza si faptul ca vineri, barbatul va fi dus in fata magistratilor Tribunalului Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

„In perioada 12 mai -21 august 2015, inculpatul Paltineanu Bogdan, in calitate de manager al Institutul National de Geriatrie si Gerontologie „Ana Aslan”, in exercitarea atributiilor de serviciu ce ii reveneau in ceea ce priveste incheierea contractelor de achizitii, derularea contractelor, angajarea unitatii in operatiunile patrimoniale, a primit de la reprezentantul a doua societati comerciale, in cinci transe, sumele de 73.450 euro si 18.600 lei. Banii, primiti de inculpat atat intr-un imobil ce-i apartinea cat si in autoturismul personal, reprezentau comisionul stabilit pentru derularea in bune conditii a contractelor respective (emitere comenzi, plata facturi)”, se mentioneaza in comunicatul DNA.

UPDATE 17.00- La capatul mai multor ore de audieri, managerul Spitalului „Bagdasar Arseni” a parasit incatusat sediul central al DNA-ului, indiciu care indica faptul ca a fost retinut de procurori.

Va mentionam si faptul ca pana la acest moment, anchetatorii nu au facut precizari cu privire la acuzatiile pe care i le aduc lui Bogdan Paltineanu in acest dosar in care, iata, a ajuns in vizorul procurorilor DNA.

–––

Managerul spitalului aflat in sectorul 4 al Capitalei a ajuns in urma cu doar cateva zeci de minute la audieri, intrand in incinta fara sa faca vreo declaratie. Ramane de vazut daca la iesirea de la audieri Paltineanu va face vreo precizare in fata presei.

Ce se stie pana la acest moment despre actiunea inceputa dimineata, la cele patru spitale- Institutul Oncologic, la Institutul Clinic Fundeni, precum si la „Bagdasar Arseni” si la „Alexandru Obregia” – este ca ancheta vizeaza fapte de coruptie si asimilate acestei infractiuni, care ar fi fost comise timp de 8 ani, incepand cu 2008. Din cate a anuntat DNA, este vorba despre 13 verificari, care includ si perchezitii la firme si la locuintele unor persoane.

sursa foto: captura Digi24

244 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger