AcasăNewsManageri privati si concedieri la companiile de stat

Manageri privati si concedieri la companiile de stat

Constantin Nita anunta concedieri la firmele de stat cu pierderi

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, a avertizat ca, in acest an, in companiile de stat care inregistreaza pierderi vor fi schimbati actualii sefi cu manageri privati si vor avea loc concedieri.

Constantin Nita anunta concedieri la firmele de stat cu pierderi

Nita a precizat ca restructurarile de personal se vor efectua la acele companii care nu au mai inregistrat profit de ani de zile. „Nu mai putem tine companii de stat pe pierdere. Este valabil si pentru energie si pentru toata lumea”, a avertizat ministrul, lasand sa se inteleaga ca sunt vizate in primul rand firmele din subordinea ministerului sau. Nita are invedere si schimbarea conducerii unor companii de stat.

„Ne asumam introducerea managementului privat la cateva companii importante – Romgaz, Nuclearelectrica, Transgaz. Ne asumam inceperea unor proceduri de privatizare pentru Electrica”, a spus Nita, avertizandu-i astfel pe actualii ocupanti ai scaunelor de directori ai companiilor mentionate ca isi pot strange deja calabalacul. Cat priveste restructurarea personalului, in acest an vorfi concediati sute de angajati de la Oltchim si de la CFR Marfa.

author avatar
Arpad Dobre
229 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger