Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Mana care tine turismul vietnamez

Mana care tine turismul vietnamez

Autor:

Un nou si spectaculos pod, sustinut de doua maini uriase din beton, care serpuieste la 1400 de metri deasupra padurilor din centrul tarii, a fost recent inaugurat, atragand un numar imens de turisti.

 

pod mare Mana care tine turismul vietnamez

Podul da vizitatorilor senzatia ca pasesc pe un fir de aur, deasupra muntilor

”Podul de aur” (Cau Vang in vietnameza) se desfasoara pe o lungime de 150 de metri si a fost conceput pentru a da impresia vizitatorilor ca se plimba pe un fir de aur, oferind spectaculoase privelisti asupra colinelor impadurite din Ba Na, in apropiere de orasul Danang (centrul tarii). Aflata la 20 km de Danang, Ba Na este o statiune turistica fondata in 1919 de colonistii francezi. Un secol mai tarziu, a devenit unul din cele mai frecventate locuri turistice vietnameze. Pentru a atrage vizitatorii, a fost construit si un teleferic lung de cativa kilometri, dar si un sat francez medieval, cu un castel si o catedrala.

pod 1 Mana care tine turismul vietnamez

Originala constructie se afla intr-o statiune turistica fondata de colonistii francezi

pod 2 Mana care tine turismul vietnamezExista si un muzeu al figurilor de ceara, cu statui reprezentandu-i pe Michael Jordan sau Lady Gaga. Proiectul Ba Na Hills a fost construit de Sun Group, firma aflata la originea mai multor proiecte controversate in Vietnam. In ultimii ani, in Vietnam au fost construite mai multe atractii spectaculoase, ultima fiind o instalatie denumita ”Norul de cristal” , alcatuita din 58.000 de cristale Swarovski. Tara comunista, Vietnam cauta sa atraga turistii si sa devina o destinatie importanta in Asia de sud-est. Anul trecut, 13 milioane de turisti straini au vizitat tara.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 17-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!