Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Malta, paradisul criptomonedelor

Malta, paradisul criptomonedelor

Autor:

Majoritatea tranzactiilor cu monede virtuale sunt transferate in Malta, spre ingrijorarea expertilor care avertizeaza ca micul stat din Mediterana se transforma intr-un mediu mult prea tolerant intr-un domeniu care ingrijoreaza autoritatile de reglementare din Uniunea Europeana.

 

malta Malta, paradisul criptomonedelor

In timp ce autoritatile de la Bruxelles se tot dau peste cap sa le reglementeze, micul stat din Mediterana tinde sa devina capitala monedelor virtuale

”Multe platforme au utilizatori dintr-o anumita tara, care deseori nu este si locul in care compania a ales sa se inregistreze. Majoritatea tranzactiilor cu criptomonede sunt operate de companii inregistrate in Malta”, a afirmat Sheena Shah, analist la Morgan Stanley, dupa ce a avut loc un transfer al celei mai importante platforme de tranzactionare. Shah a mentionat compania Binance (infiintata anul trecut in Hong-Kong), care a anuntat luna trecuta ca isi muta domiciliul legal in Malta, dupa ce  autoritatile de reglementare din Asia au inasprit reglementarile referitoare la criptomonede. Dealfel si prim-minstrul Joseph Muscat are intentia sa atraga in tara marile companii din industria blockchain si cryptocurrency (a sustinut ca monedele virtuale sunt „viitorul inevitabil al banilor”), o miscare in contextul in care autoritatile de la Bruxelles inca nu au un plan concret privind reglementarea criptomonedelor – situatie de care profita Malta.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 17-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!