AcasăNewsMajoritatea judecatorilor Curtii Supreme a SUA, descendentii unor imigranti, inclusiv din Romania

Majoritatea judecatorilor Curtii Supreme a SUA, descendentii unor imigranti, inclusiv din Romania

Majoritatea judecatorilor de la Curtea Suprema a SUA, care dezbate in prezent legea controversata privind imigratia din statul Arizona, sunt descendentii unor persoane care au venit in Statele Unite in cautarea unei vieti mai bune, inclusiv unul ai carui strabunici proveneau din Romania.

La fel ca si concetatenii lor, majoritatea celor noua judecatori de la Curtea Suprema sunt descendentii unor persoane care au venit in Statele Unite in cautarea unei vieti mai bune. Exceptia notabila este Clarence Thomas, a carui strabunica a fost sclava. Stramosii imigranti ai actualilor judecatori au venit din Cehoslovacia, Marea Britanie, Germania, Irlanda, Italia, Polonia, Puerto Rico, Romania si Rusia, relateaza Chicago Tribune, care citeaza un articol al agentiei Reuters.

Originile lor nu ofera insa indicii despre opiniile judecatorilor privind imigratia ilegala sau daca vor aproba legea controversata a statului Arizona referitoare la imigranti.

Judecatorul Stephen Breyer, care a fost numit in 1994, este casatorit cu o membra a aristocratiei britanice, Joanna Hare, dar radacinile sale sunt tipic americane. Bunicul sau din partea tatalui s-a nascut in Ohio, din imigranti romani care au venit in Statele Unite la sfarsitul anilor 1800. Bunica din partea tatalui s-a nascut in California din imigranti sositi in secolul XIX din Germania. Judecatorul, care este evreu, a crescut in San Francisco, unde tatal sau a lucrat ca avocat pentru sistemul public de invatamant, iar mama sa era activist politic democrat.

In cursul audierilor pentru numirea in functie, Breyer le-a multumit parintilor sai si i-a adus un omagiu tatalui mamei sale, „care a venit in 1900 pe Insula Ellis”, din Polonia.

 

 

author avatar
Ciprian Purice
311 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger