AcasăNewsMaior, torpilat din toate partile

Maior, torpilat din toate partile

Fostul sef al SRI a fost infundat si de Horia Georgescu. Nu se stie daca noutate va ajunge si la urechile Cotroceniului …

Audiat pentru a doua oara la Comisia SRI, fostul sef al ANI, Horia Georgescu, i-a convins pe parlamentarii ca George Maior ”i-a mintit”. Rezultatul: Comisia il va invita pe actualul ambasador al Romaniei la Washington sa treaca din nou si cat mai urgent oceanul pentru a raspunde, corect de aceasta data, la intrebari. 

Fostul sef al SRI a fost infundat si de Horia Georgescu Nu se stie daca noutate va ajunge si la urechile Cotroceniului

Presedintele Comisiei SRI, Claudiu Manda, a declarat ca Horia Georgescu le-a demonstrat, ieri, ca a avut o relatie deloc ”vaga” cu Maior (asa cum a sustinut fostul sef al SRI): ”N-au cum sa se cunoasca vag persoane care s-au intalnit la sediul SRI, la sediul ANI, la restaurant sau la domnul Horia Georgescu acasa. Domnul Horia Georgescu a venit si ne-a spus aceste lucruri si ne-a adus si probe in acest sens”. Horia Georgescu le-a povestit parlamentarilor si cum George Maior se misca in largul lui nu numai in padurea de la Baneasa, ci si Parlament. Este vorba despre momentul nominalizarii lui Georgescu in fruntea ANI (procedura care implica validarea de catre Senat, prin vot), eveniment care nu se mai concretiza din cauza lipsei cronice de cvorum. ”S-a plans la domnul Maior (Georgescu – n.r.), domnul Maior l-a asigurat ca va fi in regula si cred ca a fost prima sedinta de plen a Senatului in care s-au intrunit senatori si au putut sa ia o decizie. (…) Vrem sa-l ascultam si pe domnul Maior daca s-a intamplat asa si daca a avut vreo discutie cu cineva din zona de decizie”, a destainuit Manda ce a aflat de la fostul sef al ANI. Si tot Horia Georgescu este acela care a confirmat amestecul serviciilor secrete in alcatuirea guvernelor. Cazul concret povestit ieri a fost cel al alegerilor prezidentiale din 2014 cand, conform fostului sef al ANI, serviciile ”pregateau noi numiri pentru dupa alegeri” – respectiv propulsarea lui George Maior in postul de premier si a lui Georgescu insusi in functia de ministru al Justitiei. Dincolo de orice dezvaluire, ciudata devine totala lipsa de reactie a presedintelui Klaus Iohannis. Care, desi ar fi trebuit sa fie alertat pana acum de toate informatiile care il implica pe Maior in treburi interzise in mod normal unui sef al SRI, nu face si nu intreaba nimic, lasandu-l pe actualul nostru ambasador sa doarma si sa-si bea linistit cafeluta la Washington.

author avatar
Simona Badulescu
415 afisari

3 COMENTARII

  1. Coldea, Maior, o veste trista. ȚIU sa va spun ca laFRF o sa fie numit Ionut Lupescu. Noapte bună!

  2. @Ați remarcat totuși articolul în care Traian Băsescu ar fi zis că ar fi folosit experiența serviciilor secrete americane cu Departamentul de Justiție al SUA în scrierea protocoloalelor dintre SRI și componente din Justiție și instituții, pentru a nu mai fi țara condusă de Vântu așa cum îi părea în acea vreme când era la Cotroceni și era Popescu Tăriceanu prim ministru , Coldea și Maior pe la SRI ? Or fi aprobat în CSAT astfel de acțiuni , cam după „răpirea din Irak”? Băsescu s-ar fi declarat cumva și nemulțumit că protocoalele nu au rămas în forma oferită de americani ;i ar mai fi zis că i-a chemat pe americani să întărească statul ,așa după cum îi sfătuia Vântu, că Tăriceanu „Moliceanu” ? Era vremea în care „se folosea” sloganul „Statul cel mai prost administrator” ?

  3. Ați remarcat și că, probabil domnul Andrei Pleșu ,l-ar fi consiliat pe Traian Băsescu, câtă vreme a fost consilier la Cotroceni, cum ar trebui să țină în mână ochelarii intelectualii, cu distincție ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger