AcasăNews”Maior si Coldea au fraudat prezidentialele din 2009”

”Maior si Coldea au fraudat prezidentialele din 2009”

Fostul director al SPP Dumitru Iliescu a sustinut in fata Comisiei parlamentare de ancheta ca fostii capi ai SRI, George Maior si Florian Coldea, au coordonat fraudarea alegerilor care i-au adus lui Traian Basescu al doilea mandat de presedinte.

Audiat la Comisia care ancheteaza corectitudinea prezidentialelor din 2009, Dumitru Iliescu nu a ezitat sa arunce anatema asupra celor doi fosti sefi ai SRI. ”Alegerile prezidentiale din 2009 au fost fraudate, iar acest proces a fost coordonat de domnii Coldea si Maior (…) Ei au coordonat actiunile pentru a pune in aplicare planul de realegere a lui Traian Basescu. Eu sunt convins ca domnul Geoana a castigat alegerile, dar aceastea au fost fraudate”, a decretat Iliescu. Acesta a detaliat si una dintre metodele folosite de Maior si Coldea pentru fraudarea scrutinului:  ”Judecatorii pe care ei ii aveau la mana erau trimisi in Birourile Electorale Judetene si actionau la comanda serviciilor. Serviciile aveau un portofoliu de magistrati si din acel lot de magistrati au fost desemnati membri ai Biroului Electoral Central si la anumite Birouri Electorale Judetene”. Si tot Dumitru Iliescu a sustinut ca miza fraudarii alegerilor din 2009 a constat in ”protejarea intereselor unor sefi din SRI”. ”Acestia isi luau comisioane foarte mari din contracte, iar daca ar fi castigat Mircea Geoana se schimbau oamenii din sistem”, a apreciat fostul sef SPP

author avatar
Simona Badulescu
320 afisari

1 COMENTARIU

  1. Acest genaral in rezerva nu spune o noutate,fraudari ale alegerilor prezidentiale auinceput in 1996,pentru ca trebuia sa devina presedinte unul care avea girul marelui licurici;in anul 2000 ce sa mai comentam;in 2004 tot ca in 1996;in 2009 generalul are dreptate,insa faca era inca in functie tacea in fata comisiei;ce sa mai zicem in 2014-cand s0a repetat figura din 2009 cu o intoarcere de scor inimaginabila,cum sa scoti in turul doi mai mult decat toate voturile din primul tur,adica de la 2,9 la 6,2 milioane doar pe coldea si maior sa-i intrebam cum aureusit aceasta explozie nucleara.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger