AcasăNewsMaior a venit la Comisia SRI

Maior a venit la Comisia SRI

George Maior nu are priza la electorat

UPDATE: La plecarea de la audieri, Maior a descris intrevederea drept „extrem de interesanta, extrem de detaliata”. „Mi-am sustinut punctul de vedere in legatura cu legalitatea si felul in care s-a transformat Serviciul intr-o institutie puternica a statului roman, care a asigurat securitatea nationala si a cetatenilor ei si faptul ca mi-am indeplinit mandatul sub umbrela stricta a legalitatii”, a ales sa sublinieze Maior.

Totodata, fostul sef al SRI a facut referire si la intrebarile ce i-au fost adresate – pe durata celor aproape sase ore de discutii – de catre reprezentantii Comisiei conduse de Claudiu Manda. „In rest, au fost foarte multe intrebari legate de relatia serviciului cu Justitia, daca anticoruptia este o problema de securitate nationala – asa cum a fost definita de CSAT – de intalnirile cu membri ai Guvernului, oameni politici, de asertiunile unor persoane care au venit la comisie (…). Toate aceste detalii va vor fi date de domnul presedinte, care a fost extrem de activ si energic in a genera o dezbatere foarte serioasa. Am ramas intelesi ca orice alta problema suplimentara voi raspunde intotdeauna cu buna-credinta la ea”, a conchis Maior.

Fostul numar 1 in cadrul Servicului Roman de Informatii a intrat in urma cu doar cateva minute in sala in care urmeaza sa discute cu reprezentantii Comisiei parlamentare privind activitatea SRi-ului.

„Am venit de buna-credinta, sa raspund la toate intrebarile Comisiei”, a declarat Maior, inainte de a ajunge la audieri.

Va amintim ca saptamanile trecute, presedintele acestui for parlamentar, Claudiu Manda, anunta ca Maior, actualul ambasador al Romaniei in Statele Unite, a anuntat ca ar urma sa aduca „un material” pe care sa-l prezinte Comisiei.

133 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger