AcasăNewsMai scapa George Maior si de data asta?

Mai scapa George Maior si de data asta?

Raportul comisiei SRI despre ambasadorul Romaniei in SUA, George Maior, ar putea fi devastator. Daca ministrul Teodor Melescanu ar fi trebuit, conform uzantelor, ca la sfarsitul anului trecut sa-i faca o evaluare excelentei sale George Maior, iata ca acest lucru nu s-a mai intamplat, iar acesta a scapat de raspundere, deocamdata. Pe de alta parte, in tara apar tot mai multe detalii incendiare despre activitatea lui Maior pe  vremea cand era la conducerea SRI. Asa ca se pune problema, va mai scapa Maior de raspundere?! Astfel ca, mai multi parlamentari vor propune un raport amplu pe tot ceea ce a insemnat activitatea fostei conduceriea Serviciului.

Mai mult, conform declaratiilor lui Claudiu Manda, exista mai multe documente care vor sta la baza raportului si care explica relatiile dintre diverse institutii si SRI. Activitati facute pe baza protocoalelor semnate in perioada in care Maior era sef. Totodata, Manda arata ca vor fi cercetate aceste protocoale si se va stabili cum a fost respectata legea in acea perioada. „Raportul va descrie cum a fost interpretata legea pentru a crea acest mecanism de funcţionare de exemplu cu ANI, cum in diferite momente importante ale unor persoane politice, cum era o metoda de lucru ca in diferite momente importante ale unor persoane politice sa le poata incurca sau sa poata sprijini cariera, cu exemple”, a afirmat Claudiu Manda. Deputatul a adaugat ca documentul ar trebui sa fie unul mai amplu şi sa includa informaţii despre protocoalele semnate de George Maior, Florian Coldea cu alte instituţii. El a precizat ca nu va fi de acord sa voteze un raport care sa nu conţina toate aceste elemente. Pe de alta parte, in raport se mentioneaza ca ANI a transmis, in 2013, o sesizare catre procurori pentru a fi cercetat un posibil conflict de interese ce avea drept obiect semnarea unui proiect cu fonduri europene. Acea sesizare a fost inclusa in dosarul care-l viza şi pe preşedintele Klaus Iohannis, primar al Sibiului la acel moment. Dar si detalii despre, ordonanţa de clasare, semnata de catre procurorul de la PICCJ Cristian Lazar, care a fost identificata de catre ministrul Justiţiei in dosarul de candidatura al procurorului general Augustin Lazar.

author avatar
Ramona Feraru
2.245 afisari

3 COMENTARII

  1. Maior va scapa de orice necaz! Ba mai mult i se va decalota ceva (un membru!) in mod stintiific! De ce? Ca asa merge treaba in Romania…!

  2. La intrebarea publica daca scapa? Nu numai ca scapa dar o sa fie medaliat si de colohausistii masoni si dePentagon pentru lucrul bine facut pascu pas si de la cap.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger