AcasăNewsMai putin sex, trendul actual

Mai putin sex, trendul actual

Sa vezi si sa nu crezi: o generatie cu libidoul scazut

Se pare ca „penuria sexului” devine o tendinta a societatii contemporane, in plin liberalism si acceptare a sexualitatii. Desi se bucura de o mare libertate individuala, tocmai tinerii din generatia milenialilor se dovedesc prea stresati ca sa mai faca sex.

Sa vezi si sa nu crezi o generatie cu libidoul scazut

Oamenii fac sex mult mai rar ca inainte si acest lucru ii deranjeaza mai mult,  arata un studiu publicat in British Medical Journal, in timp ce The Guardian scrie chiar despre o “seceta a libidoului”. In Marea Britanie, declinul cel mai mare in acest sens este inregistrat in randul populatiei cu varsta de peste 25 de ani, in Statele Unite este afectata populatia cu varsta de peste 50 de ani, iar in Japonia cel mai mare declin este inregistrat in randul tinerilor celibatari. Generatia „Millennials”, formata din persoanele care s-au nascut in perioada cuprinsa intre inceputul anilor 1980 – mijlocul anilor 1990 si spre inceputul anilor 2000, par o generatie obsedata de sex, insa  au putini parteneri sexuali, in comparatie cu cei din generatia parintilor lor la aceeasi varsta. Cercetatorii aumai aratat si ca declinul a inceput sa fie inregistrat in 2007 – 2008, o perioada de debut al unei crize economice, motiv de stres, depresie si anxietate pentru milioane de persoane. In Marea Britanie, de exemplu, in 2017, una din sase persoane lua tratament antidepresiv. Si nu numai, femeile de varsta mijlocie acuza oboseala drept principala cauza pentru scaderea activitatii sexual. In plus, pentru aceasta categorie sociala exista o tendinta ca primul copil sa apara mult mai tarziu, prioritati fiind mai mult o slujba cu norma intreaga si afirmarea profesionala.“Daca frecventa contactelor sexuale ar servi ca barometru pentru conexiunea umana la un nivel mai general, atunci acest declin ar putea fi semnalul unei tendinte ingrijoratoare”, au concluzionat autorii articolului.

author avatar
Andrei Coman
405 afisari

1 COMENTARIU

  1. Da da ce a mai aratatcercetatorii britanici? Ca femeile se masturbeaza chiar si de 10 x mai mult ca barbatii. Deci in atari condiții nu mai ai timpul fizic sa mai faci sex cu o femeie suprasolicitata ca nu mai ai timp.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger