AcasăNewsMai multi sefi de la CFR Calatori, trimisi in judecata

Mai multi sefi de la CFR Calatori, trimisi in judecata

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au anuntat, miercuri, trimiterea in judecata a mai multor nume grele din cadrul CFR Calatori.

Au fost trimisi in judecata, in stare de arest preventiv, Teodor Alexandru Gavris, director de tractiune in cadrul SNTFC CFR CALATORI SA, si Gabriel Telu Protopopu, director general adjunct si consilier in cadrul Corpului de Control al Directoratului – Societatea Nationala de Transport Feroviar de Calatori CFR CALATORI SA, si in stare de arest la domiciliu Daniel Ninel Cosmineanu, sef al Biroului Aprovizionare in cadrul SNTFC CFR CALATORI SA – STFC Depoul CLUJ.

Cei trei sunt acuzati de luare de mita, abuz in serviciu, trafic de influenta si folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii.

Conform procurorilor, Gabriel Telu Protopopu a pretins de la afaceristul George Didila foloase necuvenite pentru a-si indeplini in mod defectuos atributiile de serviciu.

Protopopu solicita 15-20% din valoarea totala a sumelor de bani obtinute de societatile comerciale controlate de Didila, care urmau sa fie favorizate la mai multe licitatii puse la cale de reprezentantii Depou Cluj.

Daniel Ninel Cosmineanu a „jucat” rolul de intermediar, iar Teodor Alexandru Gavris a fost implicat si el ulterior in schema.
Conform procurorilor, in acelasi dosar, George Didila a fost trimis in judecata, in stare de arest la domiciliu, pentru instigare la abuz in serviciu, dare de mita si complicitate la abuz in serviciu.

De asemenea, Cristian Valeriu Stinga, Virgil Secu, Razvan Constantin Pauna, Cristian Aurel Jigoria, Calin Ovidiu Darau, Florin Liviu Mihai Bozga, Stelian Stan, Gheorghe Daniel Miu, Eugen Ilie, Daniel Saicu si Gabriel Ionascu, toti sefi ai subunitatilor (depourile) SNTFC – CFR Calatori SA, au fost trimisi in judecata, in stare de libertate, fiind acuzati de abuz in serviciu.

author avatar
Cristi Ionita
579 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger