AcasăNewsMai multi politicieni, dar si Patriarhul Daniel au votat la referendum

Mai multi politicieni, dar si Patriarhul Daniel au votat la referendum

Sambata dimineata a inceput consultarea populara privind redefinirea familiei in Constitutie.

La urne au venit, inca de la primele ore ale primei zilei in care se desfasoara referendumul pentru familie, atat oameni politici, cat si inalti reprezentanti ai Bisericii Ortodoxe Romane.

Din randul politicienilor, prima care a venit la sectia de vot a fost sefa Guvernului, care a ales sa voteze dimineata, avand in vedere ca trebuia sa plece la Focsani. Viorica Dancila a venit imporeuna cu sotul acesteia. „Consultarea cetatenilor este esenta democratiei. Este datoria civica a fiecaruia dintre noi sa ne exprimam in legatura cu temele importante pentru societate. Tema familiei este una importanta pentru noi toti. Am votat pentru valorile in care eu cred”, a punctat Viorica Dancila, pana sa plece de la sectia de vot gazduita de Liceul Jean Monnet.

La urne au venit si fostul presedinte Traian Basescu si sotia acestuia, Maria. De asemenea, la sectia de votare de la acelasi liceu, „Jean Monnet”, s-a prezentat si liderul PSD, Liviu Dragnea, care a declarat ca a votat „pentru ceea ce solicita milioane de romani, pentru ceea ce cred eu ca ne defineste ca societate si natiune”. Nu in ultimul rand, e de mentionat ca si ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a votat la referendum.

De asemenea, pana la momentul de fata si-au exprimat optiunea la referendumul pentru familie si patriarhul Daniel, care a votat la Scoala „Ienachita Vacarescu” din Capitala, cat si mitropolitul Ardealului. Laurentiu Streza. „Am votat pentru modificarea in forma pe care a facut-o Parlamentul Romanei si am mentionat ca, tinand seama de scopul acestui referendum, participarea la vot esre un drept, o onoare si o binecuvantare”, a tinut sa sublinieze seful BOR, la iesirea de la urne.

Sectiile de votare la referendumul ce vizeaza redefinirea familiei in Constitutie drept casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie, si nu intre soti, cum figureaza in prezent, s-au deschis la ora 7 si vor ramane astfel pana la ora 21.

sursa foto: gov.ro

author avatar
Cristina Stefan
190 afisari

2 COMENTARII

  1. Apel!
    ROMANI!
    Cer ortodoxilor,BOR, ASCOR, tinerilor ITO, Oastei Domnului, celor 3000000 de petitionari, tuturor crestinilor,tuturor confesiunilor si cultelor , familistilor si sătenilor romani artistilor romani si intelectualilor romani. Iesiti la vot si chemati la vot! Sa nu va fie rusine sa ieșiți pentru familia naturala! La fel nu iesiti singuri mai convingeti un prieten, vecin, ruda. Viitorul sta in mainile noastre! VOTEAZA!

  2. La fel cer diasporei satula de ce a inteles si ce a vazut sa voteze, iar daca nu poate sa convinga un prieten sau o ruda sa voteze !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger