AcasăNewsMai multi copii internati la Brasov, dupa accidentul de autocar, lasati sa...

Mai multi copii internati la Brasov, dupa accidentul de autocar, lasati sa plece acasa

La o zi de la drama prin care au trecut elevii ieseni aflati la bordul autocarului de mici dimensiuni implicat in cumplitul accident rutier produs pe DN 1 in zona localitatii Persani, o mare parte dintre copiii ajunsi pe mana medicilor brasoveni primesc unda verde sa plece acasa.

Cel putin asta a anuntat, sambata, prefectul brasovean. Care a explicat, citat de bzi.ro, faptul ca 11 dintre cei 12 elevi internati la Spitalul Clinic de Copii din orasul amintit urmau sa paraseasca unitatea medicala, cu acordul medicilor, undeva dupa pranz. „Unul care este operat va mai ramane cateva zile in spital, dar este in afara oricarui pericol. De la Spitalul Militar, trei au fost externati vineri seara, iar doi urmeaza sa plece azi (sambata-nr). Dintre cei patru copii internati la Spitalul „Sf. Constantin”, trei vor fi externati sambata”, a precizat reprezentantul Guvernului in judetul Brasov, citat de publicatia locala.

Din pacate, calatoria elevilor care plecasera vineri dimineata de la Iasi, cu gandul sa ajunga la Arad, la un festival, s-a sfarsit la spital, pentru peste 20 dintre ei. Si mai grav este, insa, faptul ca in urma accidentului au pierit patru oameni, printre care soferul autocarului, dar si profesorul alaturi de care plecasera copiii la evenimentul artistic programat la Arad.

Va reamintim ca dupa anuntarea accidentului, s-a instituit un Plan Rosu de interventie, peste 50 de cadre medicale si salvatori de la ISU au intervenit de urgenta in ajutorul numeroaselor victime aflate in autocarul care s-a izbit de un parapet ce delimiteaza sensurile DN 1 Brasov -Fagaras. Momentan nu se cunosc exact cauzele accidentului, insa cazul e anchetat de oamenii legii, coordonati de un procuror.

104 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger