AcasăNewsMai multe judete din tara, sub avertizare de vant puternic

Mai multe judete din tara, sub avertizare de vant puternic

(foto: infobraila.ro)

Meteorologii au emis, de-a lungul acestei zile mai multe atentionari nowcasting (cu efect imediat-n.n) de vant puternic.

(foto: jurnaluldebuzau.ro)

Trei dintre ele vor ramane valabile pana la orele serii, mai precis pana la ora 20. Astfel, o atentionare nowcasting COD GALBEN vizeaza judetele Suceava, Vaslui, Botosani, Iasi si Neamt, precum si zona de munte a judetelor Bacau si Vrancea, unde sunt anuntate intensificari de 55-65 km/h, trecator de 70-75 km/h, precum si faptul ca la altitudini de peste 1700 de metri vantul va sufla cu pana la 100 km/h.

O alta astfel de avertizare ce expira la ora 20 cuprinde zona de munte a judetelor Brasov, Alba, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu, fiind anuntate „intensificari locale ale vantului care vor atinge la rafala 70…75 km/h, iar la altitudini de peste 1800 m se vor depasi temporar 90…100 km/h”, dar si, ca fenomene asociate, „transport de zapada care va reduce vizibilitatea, mai ales in zona inalta”.

Nu in ultimul rand, sub o atentionare nowcasting COD GALBEN se afla si zona de munte a judetelor Prahova, Arges, Buzau si Damvovita, unde sunt anuntate local rafale de 70-90 km/h. La peste 1800 de metri, vantul va fi si mai puternic, fiind asteptate sa sufle cu viteze de 110-130 km/h. Specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie spun ca se va produce si transport de zapada, in special la peste 1800 de metri, situatie ce va determina scaderea vizibilitatii.

116 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger