AcasăNewsMai marii din primarii, concedii de Sarbatori prin „agentia” DNA!

Mai marii din primarii, concedii de Sarbatori prin „agentia” DNA!

Multe le-au mai fost dat romanilor sa vada, dar la asa ceva ceva chiar ca nu se gandeau nici cei mai optimisti dintre noi. Si anume la puzderie de alesi care, desi sunt oficial in concediu, in aceasta perioada atat de incarcata a Sarbatorilor de la sfarsit de an, vin totusi la birou si presteaza in program normal.

Pe alesi i-a apucat panica tocmai in feerica perioada in care se monteaza luminitele de Sarbatori

Si, totusi, exista o explicatie. Care, pe cat de halucinanta pare la prima vedere, pe atat de pragmatica este insa pentru mai marii si functionarii din primarii care nu vor sa-si asume, nici in ruptul capului, semnarea unor documente. De fapt a unor contracte despre care se tem ca ar putea intra sub stricta monitorizare a procurorilor anticoruptie. Asa ca prefera sa se afle oficial in concediu, pentru a nu da cu subsemnatul, desi vin normal la serviciu.

Simulari si trageri de timp

Responsabilitatea semnarii contractelor privind atribuirea unor contracte de constructii este pasata de la unul la altul

Dupa veritabilele raiduri organizate de catre oamenii Laurei Codruta Kovesi in ultima vreme, in multe dintre institutiile statului este vraiste. Iar exceptie nu fac in nici primariile, mai mari sau mai mici, unde „fratiile” transpartinice se fac si se desfac peste noapte. Numai ca, nici ei nemaistiind exact caror zvonuri despre tot felul de anchete ale DNA-ului sa le mai dea crezare, multi dintre cei aflati la conducere se feresc acum ca dracul de tamaie sa-si mai asume vreo responsabilitate. Mai ales sub forma semnarii si deci a girarii unor contracte, fara a sti cine se afla in spatele acestora. Asa ca frica de DNA i-a aruncat pe mare parte dintre alesi in bratele vacantelor fortate, cei mai fericiti dintre acestia fiind cei care isi mai pastrasera ceva zile din perioada de concediu de odihna. Si, chiar daca nu aveau de gand sa-si iroseasca aceste zile acum, au facut-o totusi. Pentru ca doar asa pot scapa de povara semnarii unor contracte. Iar cei care nu au mai putut apela la concediul de odihna, si-au facut rapid rost de unul medical, cu totii tragand acum de timp, pana ce va rupe cineva pisica in doua si va semna contractele care le produc atatea frisoane.

author avatar
Toni Matei
1.032 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger