AcasăNewsMai cumparam cate ceva?

Mai cumparam cate ceva?

Nu stiu de ce, dar am impresia ca Mihai Fifor tocmai a antamat niste noi cumparaturi de la liderii armamentului american

Ministrul Apararii Nationale, Mihai Fifor, a avut sambata, la Munchen, o intalnire cu presedintele companiei americane Lockheed Martin, Marillyn Hewson.

Nu stiu de ce dar am impresia ca Mihai Fifor tocmai a antamat niste noi cumparaturi de la liderii armamentului american

In cadrul intalnirii cu presedintele Lockheed Martin, discutiile s-au axat pe cooperarea in domeniul militar, avand in vedere ca Ministerul Apararii Nationale urmeaza sa dezvolte programul major de inzestrare cu Sisteme Lansatoare Multiple de Rachete cu bataie mare – HIMARS. “Pentru Romania, realizarea capabilitatii de sprijin de foc indirect constituie un interes esential de securitate si contribuie in mod semnificativ atat la consolidarea parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii, cat si la indeplinirea angajamentelor asumate de Romania in cadrul NATO”, a spus ministrul Fifor in cadrul intalnirii. Tot sambata, ministrul Fifor a participat la un dejun de lucru gazduit in mod traditional de catre Cohen Group, la care au fost prezenti omologul american, James Mattis, generalul Curtis Scaparrotti, Comandantul Suprem al Fortelor Aliate din Europa (SACEUR), alti ministri ai apararii din statele UE si NATO, precum si lideri militari si civili americani si membri ai Congresului SUA. Ce putem noi deduce de aici? E limpede ca alte miliarde de dolari tocmai si-au facut cale catre marii producatori de aramament si logistic din SUA. Poate, de data asta, nu mai luam si noi toate rapciugile din  parcurile second hand ale aliatilor nostri din NATO.

author avatar
Catalin Dumitrescu
170 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger