AcasăNewsMAI cere inchisoare pe viata pentru uciderea unui politist

MAI cere inchisoare pe viata pentru uciderea unui politist

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, i-a transmis  ministrului Justitiei, Tudorel Toader, propuneri de modificare a Codului Penal, prin care doreste inasprirea pedepselor  mai ales pentru omorul calificat.

Astfel, faptele de ultraj comise impotriva unui politist, jandarm sau militar ar putea fi pedepsite cu inchisoarea si nu cu amenda, la fel si in cazul ultrajului judiciar impotriva unui judecator sau procuror, iar uciderea unui politist, jandarm, judecator, procuror sau militar ar putea fi pedepsita cu inchisoarea pe viata. „A devenit un fapt curent ca interventia politistilor sau jandarmilor, in situatiile in care este vizata o comunitate de oameni sau anumite medii sociale, sa se soldeze cu amenintari, loviri sau alte violente, vatamari corporale, loviri sau vatamari cauzatoare de moarte ori chiar cu omorul personalului implicat. Nu intamplator, in semestrul I al acestui an, se constata o crestere a numarului infractiunilor de ultraj asupra personalului din cadrul Politiei Romane (+7,3%)”, se arata in expunerea de motive. ”In prezent, Codul Penal nu prevede pedeapsa cu inchisoarea pentru faptele de ultraj comise impotriva fortelor de ordine. O alta propunere o reprezinta pedeapsa cu inchisoarea pe viata pentru uciderea unui politist. In prezent, pedeapsa maxima aplicabila pentru aceasta fapta este de 15 – 30 de ani.

author avatar
Bogdan Borcea
168 afisari

2 COMENTARII

  1. Să remarcăm totuși că polițiștii sunt angajați ai statului, ca și alți angajați ai statului, angajați pentru a oferi protecție cetățenilor, prin vocație, și nu pentru a fi protejați mai mult dect alți angajați ai statului sau cetățeni,ce îi desfășoară activitățile în condiții considerate „mai deosebite” ?

  2. Asa este,uite ca pentru ei sa-u gasit imediat bani pentru marirea salariilor cu 10%,fara mii de discutii aprinse cum este in cazul medicilor,profesorilor,etc.Exact cum sustine si APADOR este necesar sa se vina si cu contraponderi in acest caz-politistul care loveste,jigneste,filmeaza un cetatean care i se afla in custodie,sa fie ejectat din sistem,fara a mai beneficia de pensie.Asa este in America-acea America mult invocata in cazul lui Boureanu.Un politist care aplica o asa lovitura unui cetatean trebuie arestat si condamnat.Trebuie ca si cetateanul sa fie protejat nu numai acesti politisti care n-au trecut de stadiul de militieni.Si,in acelasi context,un astfel de militian care se exprima referitor la orice misca in tara nu mai are ce cauta in cadrul sistemului.De ce un medic lovit si amenintat de romi ar fi un caz ce nu se poate rezolva iar militienii-care au mii de avantaje-nu au nici o treaba cu asta.Tot mereu nu auzim decat de periculosii-periculoasele persoane care cu mainile goale ataca bietii reprezentanti ai legii-inarmati pana-n dinti,de preferinta in sectiile de politie.Si mai spunem ca suntem un popor trist,lipsit de umor.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger