Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Magnat al bijuteriilor, implicat intr-o frauda de 1,8 miliarde de dolari

Magnat al bijuteriilor, implicat intr-o frauda de 1,8 miliarde de dolari

Autor:

Politia indiana a descins in birourile societatii de comert cu pietre pretioase Gitanjali, in cadrul unei anchete privind cea mai mare escrocherie bancara din India a carei victima este banca publica Punjab National Bank.

 

magnat Magnat al bijuteriilor, implicat intr o frauda de 1,8 miliarde de dolari

Printul comertului cu diamante, Nirav Modi, care ”imbraca” gatul numeroselor staruri de la Hollywood, ar fi fugit din India la inceputul acestei luni

In centrul scandalului se afla miliardarul indian al diamantelor, Nirav Modi, acuzat de complicitate cu angajatii bancii pentru a obtine fraudulos avansuri pentru a-si plati furnizorii din intreaga lume. Fauda a avut loc la filiala din sudul orasului Mumbai a Bancii Nationale Punjab, reusind sa afecteze increderea in sectorul bancar din India. Potrivit anchetatorilor, un manager al acestei filiale, ajutat de un subordonat au reusit sa sustraga prin fraude 1,8 miliarde de dolari, in intervalul 2011-2017. Deocamdata, nu este clar cum a avut loc frauda, dar activitatile au implicat folosirea ilegala a sistemului interbancar de mesagerie SWIFT si incalcarea procedurilor bancare. PNB a anuntat ieri ca a suspendat zece angajati pe durata anchetei. Ieri, politia a perchezitionat mai multe companii aflate in legatura cu Modi, despre care nu se mai stie nimic acum. Politia federala indiana acuza si grupul Gitanjali ca a extorcat de la PNB 763 milioane de dolari in timp ce ministerul indian de Externe a anuntat ca a suspendat pentru patru saptamani pasapoartele lui Nirav Modi si a unchiului sau, Mehu Choksi directorul Gitanjali Gems Ltd. Nirav Modi a fost prezent luna trecuta la Forumul economic international de la Davos (Elvetia), fiind fotografiat in compania premierului Indiei, Narendra Modi (fara legaturi de rudenie). Opozitia politica a acuzat guvernul ca nu a stiut sa previna aceasta uriasa frauda in timp ce ministrul Justitiei, Ravi Shankar Prasad, a afirmat ca autoritatile nu vor ocoli nici un vinovat si ca deja 2013 milioane de dolari au fost confiscati din conturile lui Nirav Modi.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!