Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Magistratii CAB au decis: Nichita, primarul din Iasi, cercetat in arest la domiciliu

Magistratii CAB au decis: Nichita, primarul din Iasi, cercetat in arest la domiciliu

Autor:

Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti, in fata carora a fost prezentat, vineri, edilul, au dispus plasarea sa in arest la domiciliu.

 

GHEORGHE NICHITA Rica Petrescu 336x500 Magistratii CAB au decis: Nichita, primarul din Iasi, cercetat in arest la domiciliuTotul in conditiile in care intr-o prima faza, magistratii Tribunalului Bucuresti hotarasera plasarea sub control judiciar a social-democratului aflat in fruntea primariei iesene. Decizia a fost contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

E important de mentionat ca Nichita nu mai poate ataca aceasta hotarare a CAB, fiind vorba despre o decizie definitiva, drept urmare va fi plasat in arest la domiciliu.

Asadar, dupa ce in cursul zilei precedente s-a prezentat la Instanta, pentru ca apoi sa astepte decizia magistratilor departe de sala de judecata, Gheorghe Nichita a aflat ca judecatorii au decis sa fie cercetat in arest, insa in propria locuinta, masura mai blanda decat cea a aresutlui preventiv cerut de procurori.

Va amintim ca DNA il suspecteaza pe primarul din Iasi ca ar fi folosit angajati ai Politiei Locale din orasul in fruntea caruia se afla pentru a-si urmari fosta iubita. Mai exact, Nichita e cercetat pentru “instigare la folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii care nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in forma continuata”, “abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit”, “acces ilegal la un sistem informatic si operatiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice”.Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 18-10-2017
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!