AcasăNewsMagistratii au decis: Mohamad Yassin ramane in arest preventiv!

Magistratii au decis: Mohamad Yassin ramane in arest preventiv!

Magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti au decis, marti, ca doctorul Mohamad Yassin sa ramana in arest preventiv.

Mohamad Yassin

Mohamad Yassin, cunoscut publicului larg pentru implicarea sa in rapirea jurnalistilor romani din Irak, din 2005, este personajul principal al unui dosar in care celebrul terorist Omar Hayssam il acuza de trafic de influenta.

In 2005, Omar Hayssam a pus la cale rapirea jurnalistilor romani din Irak, iar Mohamad Yassin, la vremea respectiva medicul personal al lui Hayssam, a fost emisarul pus sa negocieze eliberarea celor trei jurnalisti romani: Ovidiu Ohanesian, Sorin Miscoci si Marie Jeanne Ion.

Ulterior, Omar Hayssam a mai fost implicat si in alte dosare si condamnat, in cele din urma, la 23 de ani si patru luni de inchisoare. Ajuns dupa gratii, Hayssam a depus o plangere impotriva lui Mohamad Yassin, acuzandu-l pe acesta ca i-a solicitat doua milioane de euro pentru a-l scapa de problemele pe care le are cu legea.

Pe 3 aprilie anul acesta, Mohamad Yassin a fost retinut de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, fiind acuzat de trafic de influenta. Tot atunci a fost retinut si Tahli Fadel, acuzat de complicitate la trafic de influenta.

Pe 4 aprilie, Magistratii Tribunalului Bucuresti au admis cererea DNA de arestare preventiva, pentru 30 de zile, a celor doi cetateni de origine siriana. Mohamad Yassin si Tahli Fadel au contestat mandatele, insa magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti le-au respins, marti, contestatiile. Iar decizia de marti este una definitiva, asa ca Mohamad Yassin si Tahli Fadel vor ramane dupa gratii cel putin pana la inceputul lunii mai.

author avatar
Cristi Ionita
156 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger