AcasăNewsMagistratii au decis: Darius Valcov ramane in arest!

Magistratii au decis: Darius Valcov ramane in arest!

Acuzat de trafic de influenta, Darius Valcov, fostul ministru al Finantelor, ramane in arest preventiv, desi si-ar fi dorit o masura blanda.

Pe 2 aprilie, Darius Valcov a fost arestat preventiv, pentru 23 de zile, fiind acuzat ca in 2009, cand era primar la Slatina, a luat o spaga de doua milioane de euro pentru a interveni pe langa factori de decizie in favoarea unei firme de casa.

Fostul ministru al Finantelor a solicitat o masura mai blanda, respectiv arest la domiciliu sau eliberare conditionata, dar magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie nu au fost de acord si, miercuri, i-au respins acestuia cererea. Decizia nu este definitiva, astfel ca Valcov inca mai spera sa petreaca Pastele acasa.

Conform procurorilor DNA, in 2009, Theodor Berna, reprezentantul companiei Tehnologica Radion, l-a contactat pe Darius Valcov, primar al municipiului Slatina, căruia i-a propus ca, in schimbul interventiei sale pe langa factorii de decizie, in vederea castigarii unor licitatii de lucrari pentru obiective situate in municipiul Slatina, sa ii dea 20% din valoarea sumelor incasate. Astfel, exista informatii ca Darius Valcov ar fi primit suma de aproximativ doua milioane de euro, atat direct, cat si prin intermediari.

Acest dosar nu este singurul in care Valcov are probleme cu legea. Fostul ministru al Finantelor este acuzat, intr-un alt dosar, de activitati incompatibile cu functiile de primar, senator si membru al Guvernului. In dosarul respectiv, insa, magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au respins, marti, cererea DNA de emitere a unui nou mandat de arestare preventiva.

author avatar
Cristi Ionita
87 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger