Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Maghiarii vor modelul catalan in Romania

Maghiarii vor modelul catalan in Romania

Autor:

Au rabdat maghiarii nostri ce-au rabdat dar acum au rabufnit: vor autonomie dupa modelul catalan.

 

catalonia 2 Maghiarii vor modelul catalan in Romania”Nu sunt pentru independenta Cataloniei si asta pentru ca de foarte multe ori am spus ca noi (comunitatea maghiara n.r.) dorim autonomie si nu independenta. Practic, ceea ce are in acest moment Catalonia ca autonomie ar fi ceea ce ne-am dori si noi, pentru noi in Tinutul secuiesc”, a declarat presedintele UDMR Sfantu Gheorghe Antal Arpad, care este si primarul acestui municipiu. Pentru inceput, trebuie remarcat ca UDMR-ul a iesit la rampa intr-un moment nu tocmai bine ales din moment ce Madridul a anuntat ca va demara, maine, procedura de suspendare a autonomiei Cataloniei. antal arpad Maghiarii vor modelul catalan in RomaniaLa fel de adevarat este ca Bucurestiul i-a obisnuit pe udemeristi cu o toleranta greu de inteles fie si doar din punct de vedere legal, motiv pentru care Antal Arpad si-a permis si sa ameninte, voalat si nu prea: ”Al doilea lucru de care ar trebui sa tinem cu totii cont este ca daca unei comunitati i se spune in mod constant <<nu>> de la centru, va veni un moment in care comunitatea aceea va spune <<da>> si poate ca acel <<da>> va insemna un lucru rau pentru cei care spun <<nu>> (…) Niciodata nu duce la nimic bun daca un centru, in cazul nostru Bucurestiul, iar in cazul lor Madridul, spune nu si nu la orice ceri tu. La un moment dat te saturi, cred ca este de inteles”. Daca stam stramb si judecam drept, poate ca Antal Arpad are dreptate si a venit momentul ca romanii majoritari sa se sature si ei de repetatul refuz al conationalilor maghiari de a invata singura limba oficiala a tarii si de a demonstra o minima decenta prin respectarea insemnelor nationale ale statului nostru comun. Iar daca maghiarii vor demonstra ca sporovaie bine romaneste si ca nu scuipa cand vad tricolorul, vom putea eventual discuta mai relaxat si altceva.


5 comentarii to Maghiarii vor modelul catalan in Romania

 1. Ion Ionescu

  Dar o…in gat nu vor? Ca le-o dam gratis!

 2. Contra

  Acum imi explic de ce o frumoasa pensiune din Secuime se numeste Tirol!
  Pacat! S-ar fi putut trai in buna intelegere! As fi invatat si maghiara oricat de grea ar fi!
  PS: Secuii nu stiu ce sunt! Asa cum nici ucrainenii nu stiu ce sunt!

 3. gogea mitu

  Bravo, Simona! Oricum, cîtã bunãvointã sã ai, ce vor āstia nu se poate. Pãi dacã acum (si de cîîînd!) scuipã ce e românesc (în vreme ce se înfruptã din banii publici – I-LE-GAL, UDMR e I-LE-GA-LÃ – ai prostitului popor român), vã dati seama ce-ar fi de curul lor dacã ar fi ce vor? Cine se încrede în cuvîntul ãstora e un imbecil. Apropo, ce muian de porc trist are ãla din imagine!

 4. costica

  -oferte-operatorOnline!Proiect nou.Esti salariat si nu-ti ajung banii?Esti somer si cauti un loc de munca?Inca nu ai gasit jobul care sa-ti asigure un trai linistit?Atunci nu ai nimic de pierdut,realizeaza-ti visul.Noi iti oferim curs gratuit si complet de instruire,lucrand acasa.Nuiti trebuie decat un Calculator,internet si 3 ore din timpul tau pentru a castiga bani.
  Trimite un e-mail cu textul”info”la pacurarucostica1963@gmail com

 5. Golden Dawn

  nu se compară asemănarea intre ”Tara Secoilor”cu Catalonia, judetele secoiesti sunt relativ sărace, ele primesc de la bugetul central mult mai multi bani decât se colectează din aceste județe…cu alte cuvinte secoii sunt intretinuti de ceilalti..


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 17-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!