AcasăNewsMaghiarii se suie cu bocancii pe Romania!

Maghiarii se suie cu bocancii pe Romania!

Kelemen Hunor si-a marit pretentiile: vrea trei autonomii, nu numai una

Concetatenii nostri maghiari profita de guvernarea haotica si de circul politic la zi in care sunt angajati majoritarii pentru a forta obtinerea autonomiei.

Kelemen Hunor si a marit pretentiile vrea trei autonomii nu numai una

Panarama politica declansata de aproape un an a dat aripi extremistilor maghiari, care cer acum trei feluri de autonomie – teritoriala, locala şi culturala. Forme de autonomie care, conform ziselor lui Kelemen Hunor, ”trebuie” sa fie discutate si legiferate in 2018: ”Autonomia este cheia pentru pastrarea identitatii fiecarei regiuni, se intampla peste tot in Europa, trebuie si in Romania. Aceste forme trebuie cat mai repede discutate cu majoritatea romaneasca si adaptate legislativ”. O cerinta cel putin curioasa din partea unui reprezentant al unei minoritati care si-a facut un obicei din incalcarea legilor tarii – marturie sta cazul arborarii unor steaguri si insemne straine. In paralel cu Kelemen Hunor, europarlamentarul Tokes Laszlo a intins si el coarda pretinzand ”drepturi” pentru maghiari in schimbul cinstirii Centenarului. Pretentie de o obraznicie fara margini dat fiind faptul ca Romania nu numai ca le-a dat minoritatilor toate drepturile posibile, ci  le-a privilegiat de-a dreptul. Fapt care le si permite de altfel maghiarilor sa le faca o viata de cosmar romanilor care traiesc in zonele unde etnia Tokes-ilor este majoritara. Pana acum, politicienii majoritari i-au cadorisit pe maghiari cu favoruri fara numar in schimbul sustinerii acordate uneia sau alteia dintre taberele politice. In plus, este evident ca lipsa liderilor autentici si haosul care domneste in PSD ii fac pe maghiari sa forteze nota. Ramane de vazut daca majoritarii inteleg cat de rau fac si daca isi vor folosi bruma de minte pentru a pune capat bulibaselii politice si pentru a incepe in sfarsit sa guverneze corect tara. Implicit sa-i puna in sfarsit la punct pe extremistii care viseaza sa rupa Romania.

author avatar
Simona Badulescu
583 afisari

2 COMENTARII

  1. Cu un asa Mutalak de guvernator al coloniei ma mir ca astia se lasasera pe tanjeala.Dar,iata ca au scos din nou capul ca naparcile si slobozesc venin cat cuprinde.Care autonomie a tinutului secuiesc ceruta de maghiari?,secuii nu au fost,nu sunt si nu vor fi niciodata maghiari,se stie din documentele aflate la Vatican lucrul acesta,precum si din marsava intelegere numita ,,unio trium nationum,, parca asa se chema,in care se specifica unirea intereselor celor trei natiuni=magiarii,sasii si secuii,natiunea romana fiind trecuta la categoria de sclavi.

  2. Autonomie culturala au, au dintotdeauna, autonomie locala au, nu vorbesc in tinutul lor limba romana, este un lucru foasrte rau penrru ei , pentru ca nu se pot descurca in alte teritorii ale tarii. Este obraznicie foarte mare la cate drepturi li s-au creat. Ungurii in total sunt 10.000.000, de ce sa cheltuiesca Orban banii ca sa-i dea in Romania , mai bine sa-i cheltuiasca sa le cetatenie maghiara sa se duca acolo toti din Hargita si Covasna.
    Mai , fratilor linistiti-va, ca aveti destula autonomie.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger