AcasăNewsMagazinul Apple din Paris a fost jefuit. Pagube de 1 milion de...

Magazinul Apple din Paris a fost jefuit. Pagube de 1 milion de euro!

(foto: bbcnews)

Hotii, inarmati cu arme de foc si cutite, au patruns intr-un magazine Apple din central Parisului, in ajunul Anului Nou, de unde au furat bunuri cu o valoare estimata de 1 milion de euro.

(foto: bbcnews)

Se pare ca de sarbatori hotii nu isi iau concediu, ba din contra. Patru indivizi mascati au intrat in magazinul Apple din Paris, la trei ore dupa terminarea programului, in ultima seara din 2012, a declarat reprezentantul Politiei Metropolitane, pentru BBC.

Jaful a avut loc luni seara, in jurul orei locale 21:00 (19:00 GTM), la magazinul Apple din spatelei Operei din Paris. Surse oficiale sustin ca hotii au furat gadgeturi cu o valoare “semnificativa”, mai noteaza BBC.

„Deoarece majoritatea de politistilor erau ocupati cu supravegherea Champs Elysees-ului, unde a avut loc una dintre petrecerile de Anul Nou, jefuitorii au profitat de aceasta oportunitate” a declarat un purtator de cuvant al politiei franceze.

Inarmati cu arme de foc si cutite, hotii i-au atacat pe cei trei angajati aflati in interiorul magazinului, dupa care au incarcat sute de telefoane si tablete intr-un camion parcat in apropiere si au fugit cu prada. Unul dintre angajatii Apple a avut nevoie de ingrijiri medicale dupa ce a fost injunghiat in timpul jafului.

Potrivit departamentul de Politie din New York, se pare ca numai in 2012 hotii au furat 3890 de produse Apple, infractorii afisand o preferinta clara pentru produse Apple. De asemenea, s-a constatat ca hotii au renuntat sa mai fure bani, indreptandu-si, in ultima vreme, atentia spre gadgeturi, care sunt “foarte vandabile pe piata second-hand”, potrivit aceleiasi surse.

author avatar
Alina Costache
172 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger