AcasăNewsMagazinele H&M, vandalizate in Africa de Sud

Magazinele H&M, vandalizate in Africa de Sud

Militanti de stanga au luat cu asalt vitrinele si au distrus tot ce le-a picat pe mana

Gigantul suedez nu va uita curand consecintele unui material publicitar inadecvat. O fotografie de pe site-ul companiei in care apare un baietel de culoare imbracat intr-un hanorac pe care era scris ”Coolest monkey in the jungle” a generat scandal.

Militanti de stanga au luat cu asalt vitrinele si au distrus tot ce le a picat pe mana

Dupa boicotul unor celebritati, magazinele H&M din Johannesburg au fost atacate si distruse, sambata, de catre militantii partidului radical de stanga Economic Freedom Fighters. Zeci de membri ai acestui partid, al treilea ca marime in Africa de Sud, au defilat incepand cu orele diminetii in fata magazinelor H&M aflate in mai multe centre comerciale din Johannesburg. Apoi au intrat in magazine si au distrus vitrinele, suporturile pentru haine, marfa, manechine etc. ”Aceasta prostie de magazin de haine trebuie sa accepte consecintele rasismului sau”, a postat pe Twitter Floyd Shivambu, unul din liderii Economic Freedom Fighters.

Cea mai misto maimuta din jungla reclama HM a provocat indignare in lume

”Toti oamenii trebuie sa cada de acord ca aceste lucruri sa nu mai fie autorizate in Africa de Sud. Bravo militantilor EFF care au infruntat fizic rasismul”, a adaugat el. Politia a intervenit in centrele comerciale si a folosit gloante de cauciuc pentru a-i dispersa pe manifestanti. In fata indignarii generate de materialul publicitar in cauza, H&M si-a prezentat scuze inainte de a-l inlatura de pe site. Dar aceasta nu a fost suficient pentru sud-africani, mai ales ca nu este prima data cand mari companii recurg la campanii publicitare discutabile.

author avatar
Tudor Borcea
399 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger