AcasăNewsMafia bulgara suteste de-afara si investeste-n tara

Mafia bulgara suteste de-afara si investeste-n tara

Activitatile retelelor criminale bulgare in strainatate genereaza anual aproximativ 1,7 miliarde de euro, conform ministrului bulgar de Interne.

Obrazul subtire cu cheltuiala se tine, ce mai conteaza de unde vin banii?

Sume de bani furate in strainatate prin intermediul unor metode sofisticate din ATM-uri ajung  in Bulgaria, de regula, prin Western Union. Mai sunt si inselatoriile prin intermediul telefoniei, care vizeaza tot victime din strainatate, prin intermediul unor operatori greci si romani.

Alte activitati criminale sunt traficul de persoane, contrabanda, traficul de droguri, fraudarea TVA, piete ilegale pentru tigari si carburanti, spalarea si falsificarea de bani. „O mare parte din investitiile din statiunile bulgare sunt realizate cu sume provenite din astfel de activitati”, a declarat Tvetan Tvetanov, ministrul de Interne, care a raportat ca organizatiile criminale din Bulgaria genereaza anual aproximativ 1,7 miliarde de euro. Sumele obtinute ilegal de retelele de crima organizata si cele provenite din economia „gri” a tarii reprezinta aproximativ 4,7% din PIB, potrivit unui raport al Centrului pentru Studiul Democratiei.

author avatar
Adina Mutar
242 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger