AcasăNewsMAE risipeste zvonurile: nu sunt romani retinuti dupa incidentele de la Londra

MAE risipeste zvonurile: nu sunt romani retinuti dupa incidentele de la Londra

Verificarile menite sa lamureasca speculatiile privind situatia a doi romani, despre care s-a vehiculat ca ar fi fost retinuti, la Londra, dupa recentele atacuri, au infirmat aceste zvonuri.

Precizarile au venit, luni, din directia Ministerului roman de Externe, institutie din partea careia a fost transmisa o pozitie oficiala pe acest subiect.

Pe fondul perchezitiilor care se fac, ca parte a anchetei menite sa scoata la lumina conditiile in care s-au produs cele doua atacuri sangeroase de sambata noaptea, din Londra, soldate cu 7 decese si 48 de oameni raniti, presa locala a notat ca s-au operat mai multe retineri si chiar arestari. Niciun roman nu a fost vizat de vreo astfel de masura, din cate rezulta din comunicatul facut public de catre reprezentantii MAE.

Redam in cele ce urmeaza, integral, pozitia oficiala a institutiei amintite:

„Referitor la articolele de presa conform carora doi cetateni romani ar fi fost retinuti in urma raidurilor efectuate dupa incidentul de tip terorist de la Londra din noaptea de 3 spre 4 iunie, Ministerul Afacerilor Externe face urmatoarele precizari:
Conform datelor oficiale obtinute pana la acest moment, informatia conform careia doi cetateni romani ar fi fost retinuti in legatura cu incidentul de tip terorist de la Londra din 3 iunie, nu se confirma. De asemenea, precizam ca Politia Metropolitana nu detine date care sa confirme acest articol de presa.
Totodata, reprezentantii misiunii diplomatice romane de la Londra recomanda cetatenilor romani care au informatii in legatura cu acest incident sa puna la dispozitie autoritatilor britanice toate datele si informatiile pe care le detin”.

400 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger