AcasăNewsMAE reactioneaza la mesajul ambasadelor: amendarea legislatiei in domeniul penal, atribut al...

MAE reactioneaza la mesajul ambasadelor: amendarea legislatiei in domeniul penal, atribut al Parlamentului

Vestea bună primită de apropiații unui ROMÂN care fusese RĂPIT în noiembrie anul trecut

Dupa ce „a luat nota de pozitia exprimata”, in cursul zilei de joi, „de cele 12 state partenere cu privire la procesul de amendare a Codului penal si a Codului de procedura penala”, Ministerul roman de Externe a formulat un raspuns public, prin intermediul caruia se face trimitere la prevederile Constitutiei, care statueaza faptul ca procedurile de amendare a legislatiei penale sunt atribute ale Legislativului.

Iata ce mai transmit reprezentantii Ministerului condus de catre Teodor Melescanu, dupa apelul ambasadelor a 12 state, intre ele Statele Unite, Germania si Franta, adresat autoritatilor autohtone, printr-o scrisoare cu privire la „potentialul impact al amendamentelor la legislatia penala”:

„Recunoasterea de catre statele partenere a progresului demonstrat de Romania in combaterea coruptiei si construirea unui stat de drept eficient, arata, inca o data, eforturile pe care institutiile statului le depun in mod constant pentru a asigura respectarea legii si a angajamentelor Romaniei, atat in cadru european cat si in cadru international.

Reiteram ca institutiile statului au un dialog permanent si transparent cu institutiile europene si internationale inclusiv pe Legile Justitiei, in vederea facilitarii unei cooperari internationale eficiente si respectarii de catre Romania a tuturor angajamentelor in plan international.

Procesul de amendare a legislatiei in domeniul penal reprezinta un atribut al Parlamentului, acordat prin Constitutie, iar etapele acestui proces sunt respectate, inclusiv din perspectiva consultarii publice si a dialogului cu cetatenii. Reiteram ca procesul de amendare este in curs de derulare, aceste legi urmand a intra in vigoare numai dupa adoptarea acestora de catre Parlament si respectiv promulgarea de catre Presedintele Romaniei.

Subliniem ca intarirea statului de drept si lupta impotriva coruptiei fac parte din prioritatile asumate prin programul de guvernare 2018-2020.”

315 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger