AcasăNewsMAE reactioneaza, dupa consultari cu NATO: sistemul antiracheta de la Deveselu nu...

MAE reactioneaza, dupa consultari cu NATO: sistemul antiracheta de la Deveselu nu face obiectul Tratatului INF

Oamenii lui Melescanu sunt prea timorati

Dupa mesajul venit recent de la Kremlin cu privire la sistemul de la Deveselu, Ministerul Roman de Externe a reactionat, in cursul zilei de vineri, nu inainte ca Teodor Melescanu sa discute in prealabil cu Jens Stoltenberg.

Ce a anuntat MAE:

„In urma consultarilor avute de ministrul afacerilor externe, Teodor Melescanu, cu Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, si cu aliatii, Ministerul Afacerilor Externe transmite urmatoarele precizari:

Pozitia exprimata de Ministerul Apararii al Federatiei Ruse privind incalcarea prevederilor Tratatului INF de catre sistemul antiracheta NATO, ale carui componente sunt desfasurate si la Deveselu, este complet irelevanta, intrucat sistemul antiracheta de la Deveselu nu face obiectul Tratatului INF.

Pozitia MAE cu privire la sistemul NATO de aparare impotriva rachetelor balistice, din care facilitatea de la Deveselu este parte integranta, nu s-a modificat. Aceasta se regaseste in toate Declaratiile finale ale Summit-urilor Aliate din ultimii ani.

Reiteram ca sistemul anti-racheta NATO, ale carui elemente sunt gazduite de Romania, nu are nici o capabilitate ofensiva, fiind un instrument pur defensiv, esential pentru asigurarea securitatii spatiului Euro-Atlantic.

Conceptul scutului antiracheta al NATO reprezinta o actiune proportionala cu amenintarile actuale, care respecta toate angajamentele internationale, inclusiv Tratatul INF. Orice incercare a Federatiei Ruse de a nega acest lucru constituie o flagranta dezinformare si o incercare de a distrage atentia de la incalcarea reala a Tratatului INF de catre statul rus.

Reamintim ca pozitia Romaniei si a Aliatilor sai pe tema INF este clar exprimata in Declaratia Consiliului Nord-Atlantic din 1 februarie 2019.”

author avatar
Andrei Coman
335 afisari

4 COMENTARII

  1. Elvis cand era in armata ca se facea armata in Sua ca la noi intalnise o curva. Apoi i-a cerut adresa si s-a apucat sa-i scrie dragastos. Dupa cateva zile bucuros ca primeste o scrisoare ✉ ce scria asa:Return to sender, address unknown. No such number. No such zone.
    O pilda la cele scrise intr-o zi un taran rus se apuca sa bata şaua cu gandul sa priceapa iapa… Insa cum batea el asa de zor saua de praf in loc sa necheze iapa ? a nechezat un cowboy? ce parea din deal dar venea din vale de la ecou…. Niiiiii haaaaaaaaaaa…la care taranul s-a nedumerit.

  2. Cred ca doar bebelusii de un an ,maxim doi mai cred ca acest Deveselu este pur defensiv ca sa ne apere(!!!!) de rachetele lui Kim sau ale iranienilor!!Gogosi pentru idioti spuse de alti idioti!

  3. Baza de la Deveselu NU este baza NATO!!! Este baza AMERICANA (apartine numai SUA – DoD), legata direct la NORAD!!! Nu mai propagati prostia cu „Deveselu=baza NATO”!!!

  4. Ce se vede la Defenselu e adanc betonat in pamant idestructibil. Dar rachetele nu is acolo. Is in silozuri speciale. Ele pot bate defensiv din Romania, Polonia, Turcia, Spania, Germania functie de comanda Defenselu. Adica proxima. Atacul de care se sperie Rusia si anume ofensiv, e, ala nu vine de pe acelasi taram. El vine din Olanda siloz special atac, Sua, Canada, Anglia, atentie distrugator Nato sau crucisator Nato,atentie atac nonconventional submarin Anglia, submarin Sua. Deci nu ai metodologic si militar capabilitatea si strategia sa pui langa consola tehnica de interceptie consola tehnica de interventie atac. E si impropriu. Scutul nu e romanesc e facut de americani si condus in parte si de ofiteri Nato. Scutul nu reprezinta Romania sau America. Scutul e parte din marele scutde apărare european ce apartine Nato. Tehnologia reprezinta America. El e dublat din spate dar si de marina Us. Mereu in preajma or in MN or Constanta sau Mediterana o sa fie nave corespondent la tehnologia scutului sau corespondent THAAD scut protectie nivelul cel mai avansat ca un lant?la scutul european. A fost conceput lant si nu domino. Rusia nu are de ce se teme daca e pacifica. Daca incearca prostii atunci Dumnezeu sa-i apere. Ca astea pornesc lant toate ca pocnitorile la Rev. A se vedea atacul Bagdadului…Tre sa vada de drum.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger