AcasăNewsMAE: Diplomatul implicat in accidentul rutier din Bucuresti, rechemat de urgenta in...

MAE: Diplomatul implicat in accidentul rutier din Bucuresti, rechemat de urgenta in Rusia -VIDEO

(foto: captura video realitatea.net)

Diplomatul rus implicat in accidentul rutier produs zilele trecute in Bucuresti urmeaza sa paraseasca Romania in scurt timp, informeaza reprezentantii Ministerului Afacerilor Externe, care au precizat ca „MAE a facut de urgenta un demers pe langa ambasadorul rus, subliniind ca nu se justifica o plecare imediata a diplomatului, acesta beneficiind oricum de imunitate diplomatica”.

(foto: captura video realitatea.net)

Oficialii MAE s-au intalnit, miercuri, cu ambasadorul Federatiei Ruse la Bucuresti, Oleg Sergeevici Malghinov. Acesta din urma le-a transmis reprezentantilor Ministerului de Externe ca „autoritatile ruse nu sunt in masura sa dea un raspuns pozitiv” solicitarii formulate de  MAE, care ceruse ridicarea imunitatii diplomatului care, aflat la volanul unei masini a Ambasadei ruse, a accidentat grav o tanara.

Malghinov a declarat ca autoritatile din Rusia vor investiga cazul. Intre timp, oficialii rusi au decis „incetare a mandatului la Bucuresti al diplomatului in cauza si rechemarea lui imediata in Rusia”, potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe.

Mai mult, potrivit informatiilor MAE, diplomatul rus urmeaza sa paraseasca in scurt timp teritoriul Romaniei. „MAE a facut de urgenta un demers pe langa ambasadorul rus, subliniind ca nu se justifica o plecare imediata a diplomatului, acesta beneficiind oricum de imunitate diplomatica. In opinia MAE, transmisa partii ruse, un astfel de gest intempestiv este de natura sa afecteze negativ perceptia publica asupra modului de abordare si disponibilitatii partii ruse fata de acest caz”, se mai arata in comunicat.

Masina condusa de diplomatul rus a accidentat, duminica, o tanara in varsta de 19 ani, care traversa strada pe o trecere de pietoni. Incidentul a avut loc la intersectia strazilor Camil Ressu si Ilioara. In prezent, tanara este internata la Spitalul de Urgenta „Bagdasar-Arseni” si este in stare grava.

[youtube]P-sqZHmvQKg[/youtube]

502 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger