Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » MAE cere rectificari cu privire la articolul publicat de DPA vizand Centenarul: abordare tendentioasa, erori grave

MAE cere rectificari cu privire la articolul publicat de DPA vizand Centenarul: abordare tendentioasa, erori grave

Autor:

 

 

Reactionand dupa ce DPA a scris ca la 1 decembrie, de Ziua Nationala, Romania a sarbatorit 100 de ani de la anexarea provinciei maghiare Transilvania, MInisterul roman de Externe a transmis public faptul ca a cerut clarificari.

maesediu 350x196 MAE cere rectificari cu privire la articolul publicat de DPA vizand Centenarul: abordare tendentioasa, erori graveInstitutia condusa de catre Teodor Melescanu acuza “abordarea tendentioasa care reiese din titlul articolului”, precum si faptul ca “erorile grave pe care le contine stirea de presa mentionata, din necunoastere sau rea intentie, aduc atingere adevarului istoric”.

Comunicatul MAE suna astfel:

“Ministerul Afacerilor Externe a luat nota cu consternare de articolul de presa publicat de Agentia Germana de Presa (DPA – Deutsche Presse-Agentur) si preluat de postul public de televiziune german ZDF (Zweites Deutsches Fernsehen) cu privire la aniversarea Centenarului Marii Unirii, care nu reflecta adevarul istoric, respectiv manifestarea de vointa a Transilvaniei de unire cu Romania.

Dincolo de abordarea tendentioasa care reiese din titlul articolului, elementele prezentate indica o lipsa de cunoastere a istoriei si o ignorare voita a realitatilor istorice. La 1 decembrie 1918, 100.000 de persoane au hotarat Unirea cu Romania, cu participarea tuturor partidelor, tuturor confesiunilor religioase si a tuturor starilor sociale.

Documentul adoptat la Alba Iulia, respectiv Rezolutia Adunarii Nationale de la Alba Iulia, a fost semnat mai intai de reprezentanti ai minoritatii germane din Transilvania si Bucovina.

Erorile grave pe care le contine stirea de presa mentionata, din necunoastere sau rea intentie, aduc atingere adevarului istoric si prevederilor Tratatelor de pace de la Versailles (1919) si Trianon (1920), iar orice incercare de prezentare trunchiata sau denigrare a semnificatiei acestui moment este un act care contravine principiilor fundamentale ale misiunii mass-mediei de informare corecta si obiectiva a publicului.

In acest sens, Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei Romaniei la Berlin, a facut demersuri pe langa redactia Agentiei Germane de Presa (DPA – Deutsche Presse-Agentur), respectiv a postului public de televiziune german ZDF (Zweites Deutsches Fernsehen), in vederea oferirii clarificarilor necesare si solicitarii rectificarii celor prezentate.”


1 Comentariu la MAE cere rectificari cu privire la articolul publicat de DPA vizand Centenarul: abordare tendentioasa, erori grave

  1. Lele

    S-au speriat ficiorii au șters aproape tot ziaru a întrat nenea EMI în ei și nu înțelegeau ficiorii ce Versai război adunări uniri istorii ambasade 1918 Alba…


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!