Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » MAE: Atentionare de calatorie pentru Bulgaria, din cauza vremii

MAE: Atentionare de calatorie pentru Bulgaria, din cauza vremii

Autor:

In cazul in care aveti in plan sa mergeti in Bulgaria in intervalul imediat urmator, e bine sa aveti in vedere mesajul facut public duminica dinspre Ministerul de Externe, concretizat intr-o atentionare de calatorie.

 

iarna 350x197 MAE: Atentionare de calatorie pentru Bulgaria, din cauza vremiiConcret, oficialii MAE aduc in atentia romanilor care fie se afla, fie urmeaza sa ajunga in statul vecin informatiile pe care le-au transmis, la randul lor, specialistii bulgari, cum ca urmeaza un interval cu vreme rea in Bulgaria. Drept urmare, li se recomanda sa fie cu ochii pe situatia meteo din zonele aflate sub incidenta unor Coduri galbene de ninsori si viscol, iar soferilor sa conduca manifestand prudenta.

Mai exact, in comunicatul remis duminica dinspre Ministerul de Externe se face referire la “datele transmise de Institutul de Meteorologie si Hidrologie bulgar, in perioada 11-12 februarie 2018, 22 de regiuni vor fi afectate de precipitatii sub forma de ninsoare si ploaie, insotite de vant puternic. In acest sens, au fost emise urmatoarele coduri de atentionare meteorologica:

Cod galben pentru caderi de precipitatii sub forma de ninsoare si vant puternic, in regiunile: Montana, Vrata, Loveci, Veliko Tarnovo, Gabrovo, Ruse, Targoviste, Razgrad, Silistra, Sumen, Varna, Dobrici, Pazardjik, Plovdiv, Haskovo, Kardjali si Smolian. In aceste regiuni vor cadea cantitati de precipitatii sub forma de ninsoare. Valorile atinse vor fi de 15-30 l/m2 , fapt care va duce la formarea stratului de zapada. Vantul va atinge o viteza medie de 10-15 m/sec., cu rafale de pana la 20 m/sec. Conditiile meteorologice vor fi prielnice formarii poleiului si troienelor de zapada;

Cod galben de precipitatii sub forma de ninsoare, in regiunile: Sofia, Sofia-Regiune, Pernik si Kjustendil. Conditiile meteorologice vor fi prielnice formarii unui strat de zapada de 10 cm, precum si a poleiului;

Cod galben de precipitatii sub forma de ploaie in Burgas, unde vor cadea precipitatii in cantitati cuprinse intre 20-30 l/m2, pe alocuri putand fi inregistrate si valori mai mari”.

De asemenea, reprezentantii MAE atrag atentia ca “se pot obtine informatii despre starea vremii de pe site-ul www.weather.bg, informatii despre starea actuala a drumurilor de pe aplicatia gratuita LIMA (doar in limba bulgara) www.lima.api.bg, de pe pagina de internet a Agentiei ”Infrastructura Rutiera” – www.api.bg si non-stop de la numarul de telefon 070013020″.

Totodata, romanii care au nevoie de asistenta consulara e bine sa stie ca au la dispozitie mai multe telefoane, alocate Ambasadei Romaniei la Sofia: +35929712858 si +35929733510, apelurile urmand sa fie redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta. “De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu caracter de urgenta au la dispozitie telefonul de permanenta al misiunii diplomatice a Romaniei in Republica Bulgaria: +359879440758”, se mentioneaza in acelasi comunicat.


1 Comentariu la MAE: Atentionare de calatorie pentru Bulgaria, din cauza vremii

  1. Sfîntul Prooroc Ilie Tișbitul

    VREME 17 IISUS HRISTOS 17; VREME 5 IISUS 5, MARIA 5; Vremea 12 HRISTOS 12; VREMEA 20. 20 iulie. Minunea chemării mele la Ceruri în Carul cu cai de foc; VRE.M.EA. VRE-Verde, M-Mîna, EA-Elia. Mîna verde a lui Elia. Acestea sînt numerele literelor și laturilor numelor divine împreună cu definiția, prin care vremea e creată pe planeta Pămînt și pe celelalte planete din Cosmosul infinit.


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 19-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!