Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » MAE: Actiunea SUA in Siria, o reactie ferma la atrocitatile comise in urma atacului cu arme chimice

MAE: Actiunea SUA in Siria, o reactie ferma la atrocitatile comise in urma atacului cu arme chimice

Autor:

Dupa pozitia publica a premierului Grindeanu si reprezentantii Ministerului de Externe au facut precizari cu privire la atacul SUA asupra bazei aeriene din Siria.

 

TEODOR MELESCANU FANE 351 MAE: Actiunea SUA in Siria, o reactie ferma la atrocitatile comise in urma atacului cu arme chimiceDin capul locului, oficialii institutiei conduse de Melescanu precizeaza ca “Romania reitereaza condamnarea ferma a atacului chimic intreprins asupra localitatii Khan Sheikhoun din provincia Idlib, din 4 aprilie 2017, soldat cu victime in randul populatiei civile, inclusiv copii”.

Totodata, cu referire la actiunea americana de vineri dimineata in comunicatul dat publicitatii din directia MAE se mentioneaza urmatoarele aspecte: “constituie o reactie ferma la atrocitatile comise in urma atacului cu arme chimice. Romania este solidara cu Aliatii si partenerii nostri”, dar si ca “Romania sprijina orice efort destinat incetarii conflictului din Siria care, in cei sase ani de la declansare, a condus la pierderi substantiale de vieti si distrugeri de bunuri materiale si, in acelasi timp, a generat un focar de instabilitate regionala, terorism si migratie necontrolata”.

at1111 MAE: Actiunea SUA in Siria, o reactie ferma la atrocitatile comise in urma atacului cu arme chimiceDe asemenea, se subliniaza ca “Romania sustine in continuare identificarea si implementarea unei solutii politice a crizei siriene, prin intermediul unui proces de tranzitie politica inclusiv, coordonat de Siria, pe baza rezolutiilor relevante ale Consiliului de Securitate”.

Nu in ultimul rand, oficialii ministerului condus de catre Theodor Melescanu precizeaza ca Ambasada Romaniei la Damasc a facut pasii necesari pe langa autoritatile siriene pentru a obtinere date oficiale “referitoare la cetateni romani care pot fi afectati in urma atacului”.
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 18-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!