AcasăNewsMaduro, pe urmele lui Ceausescu

Maduro, pe urmele lui Ceausescu

Dupa ce si-a impins tara in faliment si foamete, presedintele venezuelean Nicolas Maduro a anuntat  reducerea duratei zilei de lucru,  suspendarea cursurilor in scoli si plan de rationalizare a alimentarii cu energie electrica timp de o luna, dupa o serie de pene de curent la scara nationala. “Stingeti luminile” a ordonat si Nicolae Ceausescu si tot nu a reusit sa scoata economia romaneasca din criza.

Comunistii nu stiu sa piarda

Caracas si 20 din cele 23 de state venezuelene au ramas in bezna vineri noaptea, multe regiuni s-au confruntat si sambata cu aceeasi situatie, asta dupa ce lipsa curentului  a paralizat tara in luna martie, motiv de proteste in mai multe orase. “Nu avem apa, lumina, internet, telefon, suntem rupti de lume, am ajuns la cea mai rea situatie pe care ne-o putem imagina”, spune  Joaquin Rodriguez, avocat in varsta de 54 de ani, care a participat la manifestatii in cartierul Los Palos Grandes din Caracas. “Ne-am luptat pentru apa si electricitate, au trecut douazeci si ceva de zile de cand nu mai avem apa. Avem electricitate doua ore, dupa care o opresc noaptea, revine a doua zi pentru jumatate de ora, apoi ramanem iar fara. Ne-am saturat de asta”, a adaugat un alt protestatar.

Liderul de la Caracas, satrapul beznei

Trebuie sa gestionam o situatie foarte grava. Curentul va fi rationalizat pentru a asigura un echilibru intre productia, transportul si distributia de energie, cu o atentie deosebita pentru garantarea distributiei de apa, a declarat Maduro la posturile nationale de radio si televiziune, insa fara a preciza concret ce masuri vrea sa ia. Un dialog al surzilor, mesajele liderului socialist n-au ajuns la toata populatia, din simplul motiv ca multi oameni nu aveau electricitate duminica seara. „ Este vorba de atacuri teroriste in cadrul unui razboi electric cu scopul de a innebuni tara”, a tunat Maduro, acuzand opozitia sustinuta de Statele Unite ca saboteaza sistemul energetic national, mai exact centrala hidroelectrica de la Guri, care asigura 80% din productia de energie. Rationalizarea este deja in vigoare in statul Zulia din vestul Venezuelei, unde  penele de curent sunt la ordinea zilei de mai multi ani. Ministrul Comunicatiilor, Jorge Rodriguez, a anuntat ca Ziua de lucru in companiile private si in administratii se va incheia la orele 14:00, pentru “a asigura continuitatea serviciului de distribuire a curentului electric”.

author avatar
Andrei Coman
206 afisari

3 COMENTARII

  1. Comane, aberezi! Nu Maduro si-a impins tara in faliment si foamete, nu el si-a atacat instalatiile automate ale cele mai mari centrale electrice iar tot articolul tau este o mizerie.. pacat de saitul pt care scrii

  2. Venezuela va avea aceasi soarta ca Romania ! Petrolul,padurile si resursele vor ajunge in mainile altora si tineretul va pleca la munca prin alte tarii !

  3. Coman, ăsta, rămâne un cretinoid. Ceaușescu a lăsat România fără datorii și cu o economie cum nu va mai avea niciodată. Economie pe care și-au însușit-o alții. Că doar nu cu alt scop l-au asasinat. Ce bou, Coman, ăsta!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger