Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Maduro isi torpileaza adversarul

Maduro isi torpileaza adversarul

Autor:

In timp ce mii de venezueleni traverseaza granita in Columbia pentru a scapa de foametea si saracia din tara, administratia Maduro i-a ridicat lui  Juan Guaidó imunitatea parlamentara  si a autorizat urmarirea penala pentru uzurpare de functie impotriva celui care este recunoscut ca presedinte interimar de peste 50 de tari.

 

maduro 2 1 Maduro isi torpileaza adversarul“Daca regimul indrazneste sa ma rapeasca si sa dea o lovitura de stat, vom raspunde hotarat”, a scris Guaido pe contul sau de Twitter, dupa ce Adunarea Constituanta a decis ca poate fi urmarit penal. El a adaugat intr-un alt mesaj ca a discutat deja cu lideri din intreaga lume si ca “uzurpatorii nu vor sa puna la incercare hotararea comunitatii internationale”. Juan Guaido, 35 de ani,  afirma ca se teme ca va fi arestat in zilele urmatoare dupa decizia Curtii Supreme de a-i ridica imunitatea parlamentara. “Ei pot incerca sa ma rapeasca. Stiti cum actioneaza regimul. Nu este nici macar persecutie, este inchizitie”, a adaugat liderul opozitiei.

maduro 1 1 Maduro isi torpileaza adversarul

Presedintele parlamentului nu recunoaste sanctiunea celei mai inalte instante juridice venezuelene si considera Curtea Suprema  si Adunarea Constituanta drept unelte de presiune ale lui Nicolas Maduro, care “nu au calitatea de a perchezitiona sau ridica imunitatea”.  Lui Guaido i se mai reproseaza  ca nu a respectat o interdictie de parasire a teritoriului Venezuelei, o decizie luata in 29 ianuarie de Curtea Suprema. Opozantul a  efectuat un turneu in Columbia, in Brazilia, in Paraguay, in Argentina si in Ecuador, de la sfarsitul lunii februarie pana la inceputul lunii martie. Efectele unei eventuale  aducere in fata justitiei a lui Juan Guaido sunt greu de anticipat, in  Venezuela se lupta doi presedinti si nimeni nu recunoaste legitimitatea nimanui.  O tara aruncata in haos, la  penuria de alimente, medicamente si apa potabila s-a adaugat in ultimele saptamani si o criza a energiei – o serie de pene de curent la scara nationala, inclusiv in capitala.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!