AcasăNewsMaduro, de neoprit: "Domnul mascarici sa convoace alegeri"

Maduro, de neoprit: „Domnul mascarici sa convoace alegeri”

Venezuela, la raspantie: presedinte ales vs presedinte autoproclamat

Daca n-ar fi o tragedie pentru milioane de oameni, criza din Venezuela ia forme grotesti, presedintele Nicolas Maduro il someaza pe opozantul Juan Guaido sa convoace alegeri prezidentiale, fiind convins ca tot el le va castiga. La lupta pentru puterea executiva il sprijina si ministrul apararii prin declaratii belicoase, dar pune umarul si o celebritate de la Pink Floyd. Unde dai si unde crapa…

Venezuela la raspantie presedinte ales vs presedinte autoproclamat

“Sa convoace alegeri  daca are ce-i trebuie, ca sa-l umilim zdravan prin vot, asa cum trebuie. Pretinsule autoproclamat, de ce nu ati convocat alegeri, de ce nu convocati alegeri, ca sa fiti umilit bine de tot, cu voturile poporului. Convocati alegeri, domnule autoproclamat, domnule mascarici. Convocati alegerile, mister mascarici”, a spus Maduro. Diatriba chavistului de la Caracas are un scenariu simplu: Maduro se stie presedinte ales si se considera iubit de popor. Pai daca-i asa de ce a  respins la inceputul lunii ultimatumul tarilor europene de a convoca alegeri in termen de opt zile dupa ce Juan Guaido s-a autoproclamat presedinte ? A doua victorie electorala a lui Maduro, din luna mai,  este considerata frauduloasa de SUA, Canada, majoritatea statelor latino-americane si multe tari din Uniunea Europeana, iar opozitia a castigat de doi ani alegerile legislative din Venezuela. Manat din urma de Rusia si compania, Maduro aduce argumentul voturilor poporului,  cand taman venezuelenii s-au saturat de modelul original de socialism, crapat pe la incheieturi, care a adus foamete si represiune  intr-o tara candva prospera.

Opozitia va trebui sa treaca peste cadavrele noastre

Sunt declaratiile ministrul venezuelean al apararii, Vladimir Padrino  la liderul opozitiei Juan Guaido, care a invocat Constitutia tarii pentru a-si asuma presedintia interimara si a-l denunta pe Maduro ca presedinte ilegitim. „Cei care incearca sa fie presedinti aici in Venezuela (…) vor trebui sa treaca peste cadavrele noastre. Ofiterii si soldatii sunt obedienti si subordonati presedintelui Nicolas Maduro”, a spus Padrino intr-un discurs televizat. Retorica revolutionara a fost completata cu asigurari ca fortele armate raman pavaza la frontierele tarii pentru a preveni incalcarile teritoriului. SUA sunt vizate, sambata urmeaza sa intre ajutoarele umanitare americane asteptate de  700.000 de oameni la postul de frontiera Tienditas, in apropierea orasului columbian Cucuta.

Tovarasul Roger Waters

Nimeni altul decat cofondatorul trupei Pink Floyd a criticat  pe internet viitorul concert Venezuela Aid Live organizat de miliardarul Richard Branson care spera sa stranga 100 de milioane de dolari pentru fonduri umanitare, spunand ca evenimentul este sustinut de SUA pentru a compromite guvernul socialist al lui Nicolas Maduro. „Nu are nimic de-a face cu ajutorul umanitar.Are legatura cu Richard Branson… care a cumparat SUA si care spune ‘Am decis sa preluam controlul asupra Venezuelei, indiferent din ce motiv. Pana in prezent, in Venezuela nu a avut loc niciun macel, nicio crima, aparent nicio dictatura”, sustine Waters, la 75 de ani.

author avatar
Andrei Coman
264 afisari

1 COMENTARIU

  1. Are si nu are dreptate. Are ca banii nu se duc in ajutoare si intra in alte buzunare, nu are ca nu au de o paine.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger