AcasăNewsMadalin Voicu, proiect pentru gratierea detinutilor intelectuali

Madalin Voicu, proiect pentru gratierea detinutilor intelectuali

Detinutii intelectuali care au primit pedepse de pana la sase ani de inchisoare ar putea fi gratiati, prevede un proiect de lege depus de Madalin Voicu.

Nicolae Paun, presedintele Comisiei de abuzuri, si deputatul Madalin Voicu, de la PSD, au depus miercuri, la Camera Deputatilor, un proiect de lege care prevede ca detinutii care au pedepse de pana la sase ani de inchisoare sa fie gratiati.

Proiectul, intitulat „Lege pentru amnistierea unor infractiuni si gratierea unor pedepse”, prevede ca detinutilor care au lucrari stiintifice publicate sau inventii si inovatii brevetate li se considere, pentru eliberare conditionata, patru zile executate pentru doua zile de munca, in loc de trei, cum prevede legea in prezent.

„Eu vorbesc de intelectuali care, gresind o data, pot fi intelesi nu sub forma de toleranta, ci de a gasi solutii de a corecta persoana. Nu stiu daca Adrian Nastase intra sau nu sub incidenta acestei legii, eu fiind un om educat consider ca toti cei care se fac vinovati de infractiuni, pentru faptul ca sunt intr-o pozitie peste mediu, cred ca trebuie gasite solutii”, a explicat Madalin Voicu, citat de realitatea.net.

Totodata, in proiectul de lege initiat de Madalin Voicu si Nicolae Paun  mai este stipulata si gratierea minorilor care au fost trimisi intr-o scoala de corectie si gratierea cu o treime a pedepselor cu inchisoarea intre 6 si 8 ani inclusiv, precum si cu o cincime a pedepselor cu inchisoarea intre 8 si 10 ani inclusiv.

Nu toti detinutii vor fi gratiati ca urmare a unei posibile intrari in vigoare a proiectului de lege propus de Madalin Voicu, din lista beneficiarilor lipsind cei care au savarsit infractiuni contra sigurantei statului, infractiuni de omor, vatamare corporala grava, loviri sau lovituri cauzatoare de moarte, lipsire de libertate in mod ilegal, viol, act sexual cu un minor, perversiune sexuala, incest, talharie, inselaciune, delapidare, ultraj, tortura, evadare, falsificarea de monede, trafic de stupediante, proxenetism nu beneficiaza de prevederile acestui proiect de lege.

In categoria celor care sunt exceptati de la gratiere se mai numara si cei care au savarsit infractiuni prevazute de Legea sigurantei, de Legea combaterii evaziunii fiscale si de Legea privind combaterea traficului si consumului de droguri nu pot beneficia de aceste prevederi ale proiectului de lege.

author avatar
Ionut Zgimbau
1.023 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger