Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Macron vrea mai mult Bollywood in Franta

Macron vrea mai mult Bollywood in Franta

Autor:

Presedintele Frantei, aflat in vizita in India, si-a exprimat dorinta sa vada mai multe productii ale cinematografiei indiene in Hexagon, o mana financiara importanta care va atrage turisti indieni in aceasta tara.

 

macron 400x500 Macron vrea mai mult Bollywood in Franta

Macron curteaza Bollywood-ul sa filmeze la el acasa, sa vada si clasa de mijloc a Indiei unde poate sa-si petreaca vacantele

Franta trebuie ”sa dezvolte legaturi intre cinematografia sa si Bollywood, ceea ce va oferi oportunitati economice dar si sa apere si sa promoveze doua mari cinematografii care nu sunt anglo-saxone pentru a dezvolta o imagine comuna”, a declarat Emmanuel Macron la Varanasi, unde si-a incheiat o vizita de trei zile in India. ”Dorinta noastra este sa atragem cat mai multe productii Bollywood in Franta”, a adaugat el. Numeroase tari ce sunt destinatii turistice importante, cum este cazul Frantei, fac ochi dulci uzinei de filme indiene, prin avantaje fiscale si suport tehnic, constiente de rolul important pe care-l joaca Bollywood in randul clasei de mijloc indiene aflata in plina expansiune. In 2016, ”Befrike” a fost primul film Bollywood intergral facut in Franta, filmarile fiind facute intre podul parizian Alexandre III, Tour Eiffel si plajele de pe Coasta de Azur. Anul trecut, castelul Chambord a gazduit filmarile peliculei ”Junga”, un film de actiune. In fiecare an, din ce in ce mai multi indieni calatoresc peste hotare. Daca ”doar” 20 de milioane, din 1,25 de miliarde de locuitori, s-au deplasat in 2014 in afara granitelor, in 2020 se estimeaza ca vor fi peste 50 de milioane. In 2016, 600.000 de indieni au vizitat Franta, cu 100.000 mai multi decat anul precedent. Inaintea  Frantei, mai multe tari au beneficiat de ”efectul Bollywood”, cum ar fi Spania, care si-a dublat, in 2012, numarul turistilor indieni, dupa filmarea unui road-movie de succes, si Elvetia care se afla de mult in imaginarul turistilor indieni, odata cu imortalizarea in filme-cult a peisajelor inzapezite elvetiene de catre legendarul realizator de la Bollywood, Yash Chopra, decedat in 2012.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!