AcasăNewsMacron vrea bagheta franceza in patrimoniul UNESCO

Macron vrea bagheta franceza in patrimoniul UNESCO

Sapte francezi din zece prefera zilnic traditionala paine lunguiata si crocanta la exterior

Presedintele republicii a estimat ca Franta trebuie sa ia exemplul Italiei care si-a inscris deja arta de a face pizza in patrimoniul imaterial al umanitatii.

Sapte francezi din zece prefera zilnic traditionala paine lunguiata si crocanta la exterior

”Franta este o tara a excelentei in domeniul panificatiei iar traditionalele baghete sunt apreciate si dorite in lumea intreaga. Trebuie deci sa pastram aceasta maiestrie si ea trebuie inscrisa in patrimoniul UNESCO, nu numai cu numele ci si cu  ingredientele, cu toata aceasta excelenta”, a apreciat Emmanuel Macron, in cadrul unei intalniri cu reprezentantii Confederatiei nationale de brutarie-patiserie din Franta (CNPBF) la palatul Elysee. Presedintele francez a facut aceste declaratii in urma unei cereri in acest sens facuta de presedintele Confederatiei, Dominique Anract.

Presedintele Frantei s a intalnit la palatul Elysee cu reprezentantii brutarilor

Pentru Anract, bagheta este un produs ”minunat” care ”cu siguranta iti va gasi locul ” in patromoniul umanitatii. ”Impreuna cu turnul Eiffel, bagheta este unul din principalele simboluri ale Frantei”, a declarat acesta, adaugand ca brutarii francezi doresc aceasta inscriere dupa ce au vazut cum napolitanii au reusit sa-si claseze pizza in patrimoniul mondial UNESCO, in decembrie 2017, in urma unei petitii semnate de 2 milioane de persoane. Potrivit CNPBF, Franta numara peste 33 000 de brutarii.

author avatar
Tudor Borcea
159 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger