Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Macron si Trump si-au adus nevestele la sapa

Macron si Trump si-au adus nevestele la sapa

Autor:

Avionul Republicii franceze a aterizat luni seara la baza aeriana Andrews, in Maryland, marcand inceperea vizitei de trei zile a cuplului Macron in Statele Unite.

 

macron mare Macron si Trump si au adus nevestele la sapa

Brigitte Macron, impresionata de harletul lui Trump

Dupa intonarea imnurilor de stat francez si american, Emmanuel Macron a rostit o scurta alocutiune, dupa ce a coborat din avion. ”Aceasta vizita este foarte importanta in contextul actual, cu o multime de incertitudini, o multime de probleme si, uneori, o multime de amenintari”. ”Avem, SUA  si Franta, o responsabilitate speciala (…) suntem garanti ai multilateralismului contemporan si cred ca prin aceste schimburi avem multe decizii de a lua si de a pregati “, a spus Macron.

Baie de multime si selfies

Ajungand la Washington, Emmanuel Macron si sotia sa, Brigitte, au luat-o la pas si au vizitat monumentul ridicat in omagiul lui Abraham Lincoln. Presedintele Frantei a profitat si a luat o mica baie de multime si a stat la selfies cu trecatorii. Primit cu o imbratisare calduroasa de Donald Trump, la sosirea la Casa Alba, Macron a vizitat, alaturi de presedintele american, Biroul Oval. Intr-o ambianta relaxata, presedintele primei puteri mondiale i-a aratat cuplului Macron celebrul ”Resolute Desk”, masa de lucru perzidentiala, pe care ”multi presedinti au folosit-o”, a tinut sa sublinieze, zambind, Trump.

Stejarul lui Macron

Apoi, insotiti de nevestele lor, Brigitte si Melania, cei doi sefi de stat, pe care ii separa 30 de ani, au ajuns in gradinile Casei Albe.

lincoln Macron si Trump si au adus nevestele la sapa

Presedintele Frantei si sotia au vizitat memorialul Abraham Lincoln

Aici, fiecare a luat cate o lopata si au aruncat gramezi de pamant pe radacinile unui stejar tanar adus special de Macron dintr-o padure din nordul Frantei, unde au pierit 2000 de ”marines” americani in timpul primului Razboi Mondial.

Un tur cu elicopterul

Cele doua cupluri prezidentiale au suit apoi la bordul elicopterului Marine One si s-au indreptat spre Mount Vernon, resedinta primului presedinte american George Washington, pentru un dineu privat, la noua luni dupa o cina luata in acelasi format, la Paris, la etajul doi ai Turnului Eiffel. Vizita lui Macron s-a prelungit ieri cu o intrevedere in Biroul Oval, un dejun la departamentul de Stat, o intalnire bilatarala de afaceri si apoi cu mult asteptatul dineu de la Casa Alba.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 17-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!