Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Macron, primul skanderberg cu Putin

Macron, primul skanderberg cu Putin

Autor:

Dupa ce l-a intalnit, saptamana trecuta, pe Donald Trump, Emmanuel Macron l-a primit, ieri, cu mare pompa, la castelul Versailles, pe presedintele Federatiei Ruse. Un prim contact intre cei doi, in cadrul caruia Macron a anuntat ca nu va face ”nici o concesie”. Deja a fost invitat la Moscova…

 

putin 1 1 709x500 Macron,  primul skanderberg cu Putin

Cel mai tânăr presedinte francez pare o pradă usoară pentru liderul de la Kremlin

Dupa ce a precizat ca ”nici o provocare majora nu poate fi tratata fara un dialog cu Rusia, cu care Franta are ”o prietenie reciproca ce dureaza si astazi”, Emmanuel Macron a declarat : ”prioritatea noastra este lupta contra terorismului”. Este ”firul director al actiunii noastre in Siria”, a insistat presedintele francez pe subiectul Siria, al carui presedinte Bashar al-Assad este unul din cei mai apropiati aliati ai lui Putin. ”Orice utilizare a armelor chimice va face obiectul unor represalii din partea francezilor”.putin 8 720x390 Macron,  primul skanderberg cu Putin ”I-am reamintit presedintelui Putin importanta pe care Franta o acorda respectarii drepturilor tuturor persoanelor. Am evocat cazul persoanelor LGBT din Cecenia si a ONG-urilor din Rusia”, a adaugat Macron, care a insistat si asupra dezescaladarii conflictului din Ucraina. ”In problematica siriana, presedintele francez cunoaste bine pozitia noastra: credem ca nu vom putea lupta impotriva terorismului distrugand statul sirian”, a replicat Putin, declarandu-se ”convins ca interesele fundamentale ale Frantei si Rusiei vor depasi aceste puncte de frictiune”, insistand in special pe relatiile economice bilaterale. ”Am abordat probleme cheie cu presedintele Macron: economie, cultura, criza ucraineana, conflictul sirian, armele nucleare, rachetele Coreei de Nord si am decis sa identificam solutii in comun pentru ameliorarea, si nu inveninarea, acestor situatii”, a continuat Putin.

Macron: Sputnik si Russia Today, agentii de propaganda

”Este adevarat ca Petru cel Mare a ramas cateva saptamani in Franta. Poate ca si presedintele Macron ar putea sa petreaca cateva saptamani in Rusia”. Intrebat despre presupusele ingerinte rusesti in alegerile prezidentiale din Franta, Putin a raspuns: ”Nu am abordat aceasta chestiune. Nici eu, nici presedintele francez nu am fost interesati. Speculatiile pe tema hackerilor rusi nu duc nicaieri”. In schimb Macron a considerat ca agentiile rusesti Russia Today si Sputnik s-au comportat ca ”niste agentii de propaganda” in timpul campaniei sale prezidentiale. ”In anturajul lui Emmanuel Macron exista multi oameni care vorbesc ruseste. Sper ca nu sunt specialisti in URSS ci chestiunea Rusiei, in termen larg (…) Sper ca sunt oameni care ne inteleg pentru a discuta in detaliu interesele noastre reciproce”, a strecurat Putin. Cei doi sefi de stat au anuntat ca au decis crearea unui forum franco-rus, format din reprezentanti ai societatii civile, botezat ”Trianon”, care va permite o ”colaborare mai stransa intre cele doua tari, pe plan cultural, stiintific si educational”


1 Comentariu la Macron, primul skanderberg cu Putin

  1. baronul local

    Cum de s-au gandit sa-l boteze Trianon? Acum, la un an de centenar? Cind si Orban a instituit in Ungaria o organizatie cu acelasi nume.


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!