AcasăNewsMacron, cea mai lunga baie de mulţime: 14 ore

Macron, cea mai lunga baie de mulţime: 14 ore

Puternic contestat in ultimele luni, “Vestele Galbene” ştiu de ce, preşedintele Franţei şi-a luat revanşa. Emmanuel Macron a  stat 14 ore la  Salonul Agriculturii, cu o ora mai mult decat anul trecut. Aflat in mijlocul unei mulţimi de vizitatori şi agricultori binevoitori, şeful statului francez a pledat  pentru o Europa care sa-şi regaseasca ”suveranitatea alimentara”.

Emmanuel Macron, care a sosit la porţile Versailles sambata la ora locala 8.47 (9.47, ora Romaniei), a depus eforturi sa ofere asigurari unei lumi agricole tot mai ingrijorate, promiţand o Politica Agricola Comuna (PAC) ”reinventata”, care sa asigure ”suveranitatea alimentara, de mediu şi industriala” a Europei. El a plecat de la eveniment la ora loocala 23.27 (duminica, 0,37, ora Romaniei). Cu trei luni inaintea alegerilor europene şi in plina renegociere a PAC, Macron a avut ocazia sa-şi prezinte viziunea unei politici care sa-i protejeze pe agricultori şi pe consumatori de marile puteri agricole mondiale – China, Rusia şi Statele Unite. ”Vom aştepta faptele, dar el pare ca a inţeles problematica agricola”, a reacţionat Samuel Vandaele, de la Sindicatul tinerilor agricultori. Vizibil incantat ca se afla acolo, Macron a parcurs apoi incet aleile, oprindu-se sa discute la fiecare pas, ceea ce a condus la o intarziere cu cateva ore in programul sau. Atmosfera acestor discuţii improvizate – cea mai indelungata baie de mulţime a şefului statului de la inceputul crizei ”vestelor galbene” – a ramas placuta, punctata de numeroase aplauze şi incurajari, in pofida faptului ca ici-colo s-a fluierat şi s-a strigat ”Macron, demisia”.

author avatar
Maria Iordache
169 afisari

2 COMENTARII

  1. Acest tanar lider al Europei , Macron, presedintele marii Frante ,are 40 de ani si lupta pentru Statele Unite ale Europei , este fulminant. Speranta romanilor , nu a comunistilor care conduc tara de 74 de ani , este ca acest filozof destept nativ sa realizeze unirea Europei in interesul democratiei capitaliste si a statului de drept si pentru un nivel de trai la nivelul tarilor civilizat din Occident. Ceeace se intampla azi in fostul lagar comunist va ramane un vis urat. Dumnezeu sa ne aiba in paza .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger