AcasăNewsMacron cade in sondaje

Macron cade in sondaje

Presedintele si premierul Frantei au probleme acasa

Potrivit unui sondaj Ifop publicat ieri, doar 54% din francezi, dintr-un esantion reprezentativ de 1947 de persoane interogate in perioada 17-22 iulie sunt satisfacuti de presedintele lor. O scadere cu 10% fata de luna trecuta.

Presedintele si premierul Frantei au probleme acasa

Pentru Macron, 47% din cei sondati au declarat ca sunt ”oarecum multumiti” (fata de 54% in iunie) iar 7% sunt ”foarte multumiti” (fata de 10% in iunie). Simultan, procentul nemultumirilor a trecut de la 35% la 43%, din iunie in iulie, repartizandu-se intre ”total nemultumiti” si ”oarecum nemultumiti. Pentru premierul Edouard Philippe, 52% din cei intervievati s-au declarat ”oarecum multumiti” (fata de 59% in iunie) iar 4% ”foarte multumiti”

Rihanna si Bono, la Elysee

Presedintele Frantei ii va primi , luni, pe Bobo si miercuri pe Rihanna la Elysee, doi artisti foarte activi in cadrul ONG-urilor ce promoveaza educatia.

In cadrul summit-ului G20, solistul trupei U2 le-a cerut liderilor sa sustina propunerea secretarului general al ONU de punere in practica a unei ”facilitati de finantare internationala pentru educatie”. Rihanna, care este ambasador din 2016 a Parteneriatului mondial pentru educatie, asociatie ce promoveaza accesul la educatie in tarile sarace, i-a cerut pe Twitter lui Macron ca Franta sa angajeze fonduri pentru educatie, un demers facut si pe langa premierul canadian Justin Trudeau.

author avatar
Tudor Borcea
74 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger