Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Macron a deschis Luvru din Emirate

Macron a deschis Luvru din Emirate

Autor:

Presedintele Frantei a inaugurat cu mare fast Louvre Abu Dhabi, primul muzeu universal al lumii arabe, alaturi de cel mai puternic om din Emiratele Arabe Unite, seicul Mohammed bin Zayed Al-Nahyan.

 

macron 5 Macron a deschis Luvru din Emirate

Macron alaturi de seicul Mohammed bin Zayed Al-Nahyan (dreapta)

”Astazi, un monument cultural mondial a fost lansat, Louvre Abu Dhabi, reflectand geniul colectiv al umanitatii”, a declarat seicul, adaugand celebra fraza a lui Dostoievski ”frumusetea va salva lumea”. ”Este muzeul desertului si al luminii”, ”punctul de echilibru intre continentele european, african si asiatic”, a estimat Emmanuel Macron care, impreuna cu sotia sa, Brigitte, si cu regele Marocului, Mohammed al VI-lea, au admirat vedeta muzeului, celebrul tablou al lui Leonardo da Vinci, ”La Belle Ferronniere”.

macron 3 Macron a deschis Luvru din Emirate

Presedintele Frantei si regele Marocului admirand un tablou semnat de Leonardo

Pentru inaugurare, 300 de opere provenind de la 13 muzee franceze, intre care si ”Autoportretul” de Vincent van Gogh, au sosit la muzeul din Emirate. Evocand artistii care au marcat istoria lumii, Macron a afirmat ca ei erau ”spirite libere” care au ”dispretuit prostia” si care au crezut ”in ratiune contra obscurantismului”, evocand ”o lupta a omului contra discursului urii”.”

macron2 Macron a deschis Luvru din Emirate

Dupa vizita cuplului prezidential francez, muzeul se va deschide maine pentru public

Cei care vor sa va faca sa credeti ca oriunde in lume Islamul se construieste prin distrugerea altor religii monoteiste sunt mincinosi si va tradeaza”, a adaugat presedintele francez, intr-un discurs rostit in fata a 400 de invitati, majoritatea demnitari din lumea arabo-musulmana.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 27-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!