AcasăNewsMacovei: USL vor dezbinarea CSM pentru a subordona justitia

Macovei: USL vor dezbinarea CSM pentru a subordona justitia

(foto: antena3)

Europarlamentarul PDL Monica Macovei este de parere ca USL-ul, in frunte cu ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, vor sa dezbine Consiliul Superior al Magistraturii pentru a subordona justitia.

(foto: antena3)

„Principiul dupa care actioneaza in aceste zile USL pare sa fie «divide et impera». Sau, mai exact: «daca nu poti sa-i stapanesti, dezbina-i», initiat de ministrul Mona Pivniceru, executorul dorintelor USL, si sustinut de diversi membri USL pe plan mediatic. Asistam in ultimele zile la un atac sistematic asupra unor membri ai Consiliului Superior al Magistraturii. Pare tot mai clar ca cineva isi doreste subjugarea justitiei, inclusiv a CSM, ca parte a sistemului, si ma intreb cine are interesul sa dezbine CSM? Cine are interesul sa-i asmuta unii impotriva altora pe judecatori si procurori? Eu vad un singur raspuns: aceasta este strategia USL pentru a-si subordona justitia”, afirma Macovei, intr-o declaratie postata vineri pe blogul sau.

Europarlamentarul PDL este de parere ca prestatia candidatilor propusi de Mona Pivniceru pentru functia de procuror general si procuror sef DNA este mediocra. „CSM a dat dovada ca poate fi unit atunci cand este vorba de respingerea propunerilor facute de ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, pentru functiile de Procuror General si procuror sef DNA. Toata tara a vazut prestatia mediocra a candidatilor propusi de Pivniceru. Avizul negativ motivat al CSM de respingere a acestor candidaturi nu lasa loc interpretarilor, dar acest aviz negativ a lovit interesul USL de acaparare a justitiei. Cred ca de aceea USL a pornit actiunea «dezbina-i ca sa ii stapanesti»”, a afirmat Monica Macovei.

Ea adauga ca numirea unui procuror in functia de presedinte CSM nu este neconstitutionala. “Pare mai degraba un pretext pentru a incepe prigoana impotriva unor magistrati. Vehementa cu care USL si Asociatia Magistratilor din Romania – condusa pana nu demult de insusi ministrul Justitiei si aflata sub tutela judecatoarei Viorica Costiniu al carei sot este judecat pentru coruptie – duc aceasta prigoana ne arata un singur lucru: USL nu vrea independenta reala a justitiei, ci vrea sa isi scape penalii”, sustine democrat-liberala.

author avatar
Alina Costache
172 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger