Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Macheta noului pod din Genova s-a prabusit si ea

Macheta noului pod din Genova s-a prabusit si ea

Autor:

O scena jenanta si, pentru unii,de rau augur, a avut loc cu ocazia prezentarii machetei viitorului pod Morandi care s-a prabusit luna trecuta.

 

pod Macheta noului pod din Genova s a prabusit si ea

Podul de plastic s-a daramat…

In timp ce arhitectul italian Renzo Piano prezenta, intr-o conferinta de presa, proiectul viitorului pod al orasului, o parte a machetei s-a prabusit, asistenta ramanand pentru scurt timp fara cuvinte. La originea ”catastrofei” a fost patronul Autostrade per l’Itali, Giovanni Castellucci, care a examinat neindemanatic macheta, exponatul cazand pe masa ca un castel de carti de joc. ”Asta aduce noroc”, a lansat cu umor celebrul arhitect italian de renume mondial. Dar incidentul a fost cu atat mai jenant cu cat Renzo Piano tocmai termina un discurs in care lauda soliditatea structurii sale: ”Acest pod va trebui sa dureze o suta de ani si sa fie din otel”, spunea arhitectul.

arhitect Macheta noului pod din Genova s a prabusit si ea

Noul pod conceput de arhitectul Renzo Piano se va sprijini pe 43 de stalpi, in memoria celor 43 de victime din 14 august

Viitorul pod, care se va inalta in toamna anului viitor, ”va duce cu gandul la o corabie pentru ca este legat de Genova”, a mai spus Piano care s-a nascut in celebrul oras portuar italian in septembrie 1937. Pentru a linisti pe toata lumea, Renzo Piano a explicat ca ”nu trebuie sa ne grabim” pentru a construi succesorul podului Morandi. 43 de persoane si-au pierdut viata in urma prabusirii acestui viaduct rutier, in 14 august. Gestionarul infrastructurii rutiere a anuntat infiintarea unui fond de indemnizatii de 500 de milioane de euro pentru a-i ajuta pe apropiatii victimelor.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!