AcasăNewsMACELUL DE STANGA: promisiunile PSD, mai tari decat ofertele PNL

MACELUL DE STANGA: promisiunile PSD, mai tari decat ofertele PNL

Scrutinul de ieri a demonstrat ca sub fatada unei campanii electorale de-a dreptul imbecile au mocnit resentimentele romanilor batjocoriti de proprii lor conducatori. Iar ca dovada ca paharul rabdarii romanilor s-a umplut, mediul urban a iesit la vot, inca din primele ore, in numar mai mare decat alegatorii din zona rurala, fapt care constituie o premiera postdecembrista absoluta. Nu trebuie omis faptul ca in campanie PSD a venit cu promisiuni concrete si realiste (vezi doar Legea eliminarii taxelor – respinsa de Iohannis), in timp ce PNL a batut apa in piua cu penalii…

Furati pe fata si umiliti mai bine de un sfert de secol de proprii conducatori, romanii au vrut sa-i sanctioneze pe politicienii care le amarasc zilele. Din pacate, multe dintre ”prospaturile” alese in locul ”dinozaurilor” politici au doar calitatea de a fi noi si atat, iar un exemplu edificator in acest sens il ofera Nicusor Dan si ”salvatorii” lui. Care, in afara de fizionomii noi si guri mari. nu dau semne sa aiba si altceva in dotare. Ziua de ieri a fost un cosmar nu numai pentru partidele mici, care asteptau cu rasuflarea taiata sa vada daca se vor situa deasupra sau sub linia fatidica a pragului minim (5%), ci si pentru liberalii care vedeau cu groaza cum prezenta la vot in judetele din Transilvania, (bazinul electoral traditional al liberalilor) era, la ora amiezii, cu 7 – 8 procente mai mica decat media pe tara. In plus, exit-poll-urile indicau, tot la mijlocul zilei, cifre record pentru PSD, unele de natura a le permite social-democratilor sa formeze guvernul de unii singuri. Una peste alta, dreapta si-a furat-o rau de tot la alegerile de ieri iar conform analistilor una dintre cauze are nume si prenume: Klaus Iohannis. Altfel spus, lipsa de simpatie de care se bucura actualul presedinte s-a revarsat din plin asupra PNL – stindardul dreptei romanesti si chiar a redus scorul record la care sperau salvatorii neamului condusi in lupta de Nicusor Dan. In schimb, pesedistii a defilat en fanfare la alegerile din acest an, exit-poll-urile confirmand cu varf si indesat scorurile record cu care erau creditati social-democratii in sondajele premergatoare alegerilor. O figura buna, desi la scara mult redusa, au facut si nationalistii – ceea ce insa nu este de mirare dat fiind trendul la moda in toata lumea occidentala. O semn incurajator a venit si din partea lui Klaus Iohannis – personaj inchistat indeobste in obiceiurile sale. Criticat public pentru votarea la ceas tarziu de seara la alegerile locale, presedintele s-a prezentat de data aceasta la urne in cursul diminetii.

Scenaristii de serviciu au stat ca pe ace intreaga zi

Date fiind manifestarile atipice de ieri ale electoratului romanesc, sustinatorii celor doua scenarii de baza – un guvern format de PSD versus unul carpit cu ajutorul ”piticilor” politici in jurul PNL – au fost nevoiti sa astepte inchiderea urnelor. Asta in timp ce si unii si altii erau cu ochii pe PSD si PNL dinmoment ce scorurile obtinute de aceste doua partide urmau sa decida si care va fi scenariul care se va aplica in Romania. Concret, un rezultat cu cifra 4 in fata insemna automat ca PSD va guverna fara drept de apel tara in urmatorii patru ani, in timp ce rezultate cu cifra 3 in fata pentru ambele partide ar fi permis taberei Iohannis & Comp., sa-si joace ultima sansa.

Diaspora n-a mai dat in fiert

Asa cum era de asteptat, diaspora s-a dovedit a fi mult mai putin interesata de alegerile parlamentare spre deosebire de zvacul in care intra la fiecare scrutin prezidential. In plus, legea votului prin corespondenta, pentru care s-au batut cu pumnii in piept liberalii, s-a dovedit a fi un alt tembelism legislativ specific malurilor dambovitene. Unul care mai mult i-a incurcat decat descurcat pe romanii din diaspora, dovada in acest sens stand marele numar de voturi prin corespondenta anulate pe motiv de nerespectare a procedurii.

PSD a dat lovitura

25 de ani s-au chinuit social-democratii sa castige simpatia bucurestenilor. Au reusit in primavara acestui an, cand PSD a dat, pentru prima data dupa 1990, Primarul General. Reusita cea mai mare a PSD este insa ca a pastrat aceasta simpatia neerodata pana la parlamentarele care s-au desfasurat ieri, zi in care social-democratii nu numai ca au castigat, dar au si umilit definitiv PNL-ul, dusmanul lor traditional. Rezultatul alegerilor de ieri reprezinta plata pe care PNL si Klaus Iohannis sunt obligati acum sa o achite pentru gafele electorale impardonabile facute in ultimul timp. Gen respingerea legii prin care PSD a impus eliminarea a peste 100 de taxe, de exemplu. In plus, este clar ca promisiunile PSD au fost mai tentante pentru romanii care, satui de atata austeritate si de responsabilitatea cu care ii astenizeaza Klaus Iohannis si tehnocratii manevrati de la Bruxelles, au ales sa se increada in dulcile cuvinte rostite de pesedisti si sa ignore ”viziunile realiste” prezentate timid de liberali.

Basescu a mers la urne cu gandul la Justitie

Fostul presedinte s-a prezentat la sectia de vot doar alaturi de sotie, nu si de fiicele sale. In mod surprinzator, Traian Basescu a declarat ca a votat mai mult cu gandul la Justitie – poate si din cauza problemelor pe care el si unii membri ai familiei le au cu doamna legata la ochi. ”In primul rand am votat cu gandul la faptul ca in urma acestor alegeri vom avea un Guvern eficient (…) Am votat cu gandul la o majoritate care sa nu incerce sa subjuge justitia, pe de alta parte am votat cu gandul la o majoritate care sa asigure bunul mers al justitiei, o justitie corecta”, a declarat Traian Basescu dupa vot.

Quintus, satul si el de ”sorosisti”

Luat de valul alegerilor, venerabilul liberal Mircea Ionescu Quintus s-a trezit criticandu-i taman pe tehnocratii tinuti in brate de colegii sai penelisti. ”Sper ca prim-ministrul care se va aseza acolo si Guvernul – sigur ca va fi politic, nu am nicio indoiala – sa inteleaga mai bine nevoile noastre si sa ne guverneze pe noi si mai putin pe niste alte interese care nu sunt ale romanilor”, a scapat Quintus porumbelul, dupa ce a votat.

Ion Iliescu a confundat alegerile cu un concurs de Miss-uri

sursa foto Oana Dobre-Dimofte

Fostul presedinte a dat raspunsul clasic pentru orice aspiranta la titlul de Miss: ”Am votat pentru pace!”. Si pentru PSD, evident, ca doar nimeni nu si-ar fi inchipuit altceva. Sfatos ca de obicei, Ion Iliescu a pledat si pentru punerea ”comunicarii sufletesti intre cei alesi si alegatori” pe post de ”temei al consolidarii democratice”.

Dragnea mizeaza tot pe pensii si salarii majorate

Liviu Dragnea a votat pentru „o guvernare competenta si responsabila”. „Azi am votat pentru cresterea economica, pentru locuri de munca, pentru mai multi bani in buzunarele romanilor, pentru pensii si salarii mai mari, pentru a reda demnitatea medicilor si profesorilor, pentru taxe si impozite mai mici. Pentru ca romanii sa-si poate cumpara o casa, pentru a ne hrani din roadele pamantului nostru. Vreau ca romanii sa se simta acasa aici si ca Romania sa fie o casa buna pentru toti, nu numai pentru o parte dintre ei. Am votat pentru o Romanie responsabila de maine” a afirmat liderul PSD la iesirea din sectia de vot de la Turnu Magurele, unde a votat im primele ore ale diminetii.

Ponta a votat alaturi de ”mocirla”

Fostul premier PSD nu si-a iertat adversarii nici la urne. „Eu am votat foarte hotarat pentru romani, pentru noi, mocirla, cum ne numesc astia care vor sa ne conduca, stapanii nostri. Eu ma bucur ca fac parte dintre romani, din cei pe care ii numesc ei <<mocirla>> si cred ca astazi avem o sansa extraordinara sa incepem sa ne luam tara de la stapani inapoi, nu o sa fie usor, nu o sa se intample doar intr-o zi, dar am incredere in romani”, a atacat Ponta imediat dupa ce a votat.

Nicusor Dan, dat afara din sectia de vot

O romanca deloc amatoare sa fie salvata cu japca de USR l-a apostrofat pe Nicusor Dan taman cand acesta intentiona sa impartaseasca presei ratiunea votului sau. Deloc curioasa, femeia i-a reprosat liderului USR ca o impiedica sa voteze si l-a poftit afara din sectie, cu ziaristi cu tot.

Gorghiu a votat pentru o Romanie ”normala”

Alina Gorghiu a votat la Timisoara, unde candideaza. ”Este prima oara cand votez pentru o echipa atat de buna si nu vorbesc ca un om politic, vorbesc ca un om normal, vorbesc pentru copilul meu, pentru oamenii pe care n-as vrea sa-i dezamagesc. Votez astazi pentru o Romanie corecta, o Romanie normala, in care sa fie mai bine de maine” a sustinut liderul PNL, care i-a si invitat pe toti tinerii din Romania ”sa isi ia parintii, vecinii, iubitul, iubita si sa vina la vot pentru o tara in care sa le fie mai bine”.

Votul i-a despartit pe Klaus si Carmen Iohannis

Sotii Iohannis au votat separat: presedintele la Bucuresti, unde si-a facut mutatia, iar sotia Carmen la Sibiu, unde locuieste in continuare. ”E o zi importanta. Votam pentru Parlamentul Romaniei. Este un vot care decide ce se intampla in Romania in urmatorii patru ani. Va invit sa mergeti la vot. Am votat pentru o Romanie prospera si puternica”, a declarat Klaus Iohannis imediat dupa vot. ”Am votat pentru o Romanie mai buna, pentru un viitor mai bun”, a afirmat si Carmen Iohannis la Sibiu, la iesirea din sectia de votare.

PSD, corigent in Noua Zeelanda

Noua Zeelanda a incheiat prima procesul de vot. Odata numarate cele 63 de voturi exprimate de romanii stabiliti acolo s-a constatat ca USR a castigat la scor de maidan: 66,6% (42 de voturi). Urmatorul clasat a fost PNL, cu 14,28% (9 voturi), iar PSD a capatat in Noua Zeelanda doar 4,76% (3 voturi). Norocul social-democratilor este ca exista in tara judete ca Teleorman.

Vot cu ambulanta la scara

Emotiile votului de ieri l-au dat gata pe un barladean de 39 de ani, care a facut o criza de convulsii chiar in incinta sectiei de vot. Dupa ce a fost luat cu salvarea si transportat de urgenta la spital, s-a aflat ca barbatul suferea de epilepsie si, conform purtatorului de cuvant al Serviciului de Ambulanta Judetean Vaslui, nu-si mai luase tratamentul de mult timp. Alte doua cazuri de natura medicala s-au inregistrat la Ploiesti si la Campina. In primul, scaunul pe care statea o membra din comisia unei sectii de votare s-a rupt iar femeia s-a ales cu un traumatism la mana si un deget rupt. In al doilea, un barbat care facea si el parte dintr-o comisie de votare a suferit un puseu de hipertensiune arteriala. Cei doi ghinionisti au ajuns si ei, tot de urgenta, la spital.

PSD, nemultumit de prestatia RCS

PSD a reclamat, la inceputul dupa amiezii, transmisia defectuoasa a RCS/RDS, insinuand ca ar fi vorba despre ”ingradirea” cu bunastiinta a informatiei. ”Facem apel la patronatul si managementul companiei de cablu tv RCS&RDS de a identifica si gasi solutii pentru remedierea rapida a deficientelor care au aparut in transmisia emisiei televiziunilor de stiri si generaliste. Romanii trebuie sa aiba acces neingradit la informatii, in orice oras sau comuna ar locui si indiferent la ce companie de cablu sunt abonati. Libertatea presei este garantata de Constitutie”, au reactionat public pesedistii.

author avatar
Simona Badulescu
1.388 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger