AcasăNewsMacel pe strazile Kievului. Securitatea are liber sa traga „in legitima aparare”!

Macel pe strazile Kievului. Securitatea are liber sa traga „in legitima aparare”!

Imagini socante pe strazile Kievului. Protestatarii au devenit tinta trupelor speciale si ale Securitatii, Ianukovici dand ordin sa fie folosite „in legitima aparare”.

Cel putin 100 de persoane au fost ucise si peste 500 ranite in confruntarile, de data asta implicand arme de foc, ale protestatarilor cu fortele de ordine si ale Securitatii.

Razboi impotriva rusilor

 

Protestatari, tinte ale tirurilor armelor de foc

Exista si de partea cealalta a baricadei lunetisti si posesori de arme de foc, care au ca tinta „elemente rusesti”. Miercuri a fost ucis un corespondent al ziarului rusesc Vesti, fiind scos afara dintr-un taxi de catre niste barbati mascati, si impuscat. Joi, un lunetist a tras spre camera de hotel unde se cazasera jurnalistii de la postul de televiziune Russia Today, neranind pe nimeni. Dupa ce sediile Parlamentului si Guvernului au fost ocupate de manifestanti, apoi evacuate de catre fortele natirevolta, s-a dat permisiunea de a se folosi arme de foc, securistii „in legitima aparare”, iar fortele de ordine „pentru a-si elibera colegii”, 67 de politisti fiind capturati de manifestanti. Dupa aceasta permisiune, imagini socante au fost inregistrate de televiziuni, cu protestatari ucisi si raniti de arme de foc, fara sa fie o situatie de legitima aparare sau de eliberare a unor colegi. Aproximativ 50 de protestatari ai opozitiei ucrainene au blocat o cale ferata in estul Ucrainei, intre orasele Dnepropetrovsk si Kiev, oprind un tren in care erau peste 500 de politisti.

Putin vrea un presedinte in Ucraina, nu „o carpa”

Zeci de protestatari au fost ucisi in confruntari

Sefii diplomatiilor din Franta, Germania si Polonia, respectiv Laurent Fabius, Frank-Walter Steinmeier si Radoslav Sikorski, sosisera, joi dimineata, la Kiev, in incercarea de a convinge puterea si opozitia sa gaseasca o solutie la criza din tara.  Putin, caruia ii plac presedintii hotarati sa puna armata pe populatie, ca Bashar al-Assad, nu „carpe de sters pe picioare”, a trimis un emisar special sa faca oficiul de „negociator”.

Basescu, „prudent” cu armata ucraineana

Presedintele Traian Basescu s-a situat intre „linii”. A reluat apelul la adresa presedintelui Ucrainei, Viktor Ianukovici, „de a nu folosi armata impotriva protestatarilor”, o pozitie pe care a evitat-o „cu prudenta” in privinta presedintelui sirian, Bashar al-Assad. Dar i-a sfatuit si pe liderii opozitiei sa se delimiteze de „elementele radicale violente”, dupa cum opina si Putin. „Romania condamna folosirea disproportionata a fortei impotriva populatiei si respinge utilizarea violentei pentru atingerea obiectivelor politice”, precizeaza Presedintia Romaniei.

[youtube]0DxkDiAcSF8[/youtube]

author avatar
Adina Mutar
824 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger