AcasăNewsMacel in Sahara: strainii luati ostatici de islamisti, facuti pasta de mici...

Macel in Sahara: strainii luati ostatici de islamisti, facuti pasta de mici de armata algeriana!

Cei 41 de ostatici, printre care si un roman, retinuti 24 de ore de un grup de islamisti la un camp gazeifer aflat la 60 de kilometri de granita Algeriei cu Libia, nu se puteau baza decat pe noroc ca sa scape cu viata.

Campul gazeifer unde au fost luat ostaticii straini

Armata algeriana nu negociaza cu teroristii si nu se incurca in strategii de eliberare a ostaticilor daca are posibilitatea sa distruga un cuib de islamisti.

Ostaticii straini, moneda de schimb

Elicoptere algeriene au deschis foc asupra vehiculelor cu ostatici

Totul a inceput miercuri dimineata, cu un atac esuat asupra unui autobuz cu lucratori de la campul gazeifer administrat de compania algeriana Sonatrach, in colaborare cu British Petroleum.

„Cel ce scrie cu sange”, „creierul” luarii de ostatici

Trei vehicule, cu circa 20 de luptatori islamisti din „Brigada Sangelui”, afiliata la Al Qaida, au incercat sa captureze autobuzul. Acesta era insa insotit de jandarmi algerieni si ofiteri de paza britanici.

Teroristii au anuntat ca l-au ucis pe Denis Allex, un ostatic francez pe care trupele speciale au esuat sa-l elibereze

In atac si-au pierdut viata un jandarm si un agent de paza britanic, dar autobuzul a scapat. Atunci, islamistii s-au indreptat spre campul gazeifer, unde au luat ostatici 41 de lucratori straini, francezi, britanici, americani, japonezi, norvegieni, un roman etc. Si, spun surse algeriene, peste 600 de lucratori algerieni. Campul fiind in desert, ostaticii nu aveau unde sa fuga, autobuzele companiei fiind pazite de teroristi. Acestia au cerut oprirea atacurilor francezilor in Mali si eliberarea a peste o suta de camarazi din inchisorile algeriene, amenintand ca omoara ostaticii straini.

Atac aerian asupra autobuzelor cu ostatici

Autoritatile algeriene au refuzat orice ajutor oferit de tarile care aveau cetateni ostatici, sustinand ca nu au nevoie. Franta chiar s-a aratat increzatoare in experienta algerienilor in astfel de situatii. Care „experienta”, este recunoscuta ca una care nu da nicio sansa teroristilor, cu scuzele de rigoare pentru familiile ostaticilor. 20.000 de militari algerieni au „securizat” zona, iar elicoptere de atac au pornit ofensiva, tragand asupra unui autobuz in care teroristii suisera o parte dintre ostatici. Stiri de ultima ora anuntau ca au fost eliberati patru ostatici straini (doi britanici, un kenyan si un francez) si sapte au supravietuit (trei belgieni, doi americani, un japonez si un britanic), dar ar fi ramas captivi. Restul ar fi fost ucisi. Presa algeriana anunta reusita operatiunii armate, care a eliberat peste 600 de muncitori algerieni.

author avatar
Adina Mutar
1.619 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger